12 грудня в Україні відзначають День Сухопутних військ ЗСУ

Зі святом українських військових вітали вище військове керівництво і волонтери.

У суботу, 12 грудня, відзначається День сухопутних військ України, передають Патріоти України.

Відзначимо, що командувачем Сухопутних військ з 5 серпня 2019 року є генерал-полковник Олександр Сирський. У структуру військ входить:
  • Командування Сухопутних військ ЗСУ
  • Оперативне командування Південь, Північ, Захід, Схід
  • Частини безпосереднього підпорядкування Командуванню Сухопутних військ ЗСУ
  • Також до складу Сухопутних військ входять військові навчальні заклади
Роди Сухопутних військ ЗСУ складаються з:
  • Механізовані, танкові війська
  • Ракетні війська і артилерія
  • Війська повітряної оборони
  • Армійська авіація
  • спеціальні війська
  • Військові частини тилу і озброєння
  • Військові частини територіальної оборони
Командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв в мережі написав, що Сухопутних військ визначена провідна роль щодо забезпечення обороноздатності, захисту державного суверенітету, цілісності і недоторканності України. "Ви це успішно виконали під час участі в антитерористичній операції і продовжуєте демонструвати в ході операції Об'єднаних сил на території Донецької та Луганської областей. Участі в багатонаціональних навчаннях на території України і за кордоном, в міжнародних операціях з дотримання миру і безпеки. Ви втілюєте собою образ справжнього українського воїна - незламного, мужнього і вірного присяги патріота", - повідомив український офіцер.
Наєв підкреслив, що Сухопутні війська є головною складовою в системі стримувань і відсічі російської збройної агресії. "Вічна пам'ять і слава мужнім героям, які віддали життя на полі бою з найманцями Кремля! У цей святковий день висловлюю вам щиру подяку за відданість обраній професії, народу і Батьківщині. Бажаю вам міцного здоров'я, високого бойового духу, а також родинного затишку та злагоди", - додав командувач ОС.Колишній міністр оборони України Степан Полторак в Facebook зазначив, що Сухопутні війська найчисленніший вид і основа бойового потенціалу ЗСУ. "Бажаю вам і вашим родинам здоров'я, злагоди, миру і перемог! Пишаюся мужністю, сміливістю, патріотизмом і любов'ю до рідної країни українських воїнів! Низький уклін перед подвигом героїв, які віддали найдорожче, що було - своє життя в боях за територіальну цілісність і незалежність Україна", - написав він.Фонд "Вернись живим" в соцмережі написав, що підрозділи Сухопутні війська ЗСУ - сталевий кулак і караючий меч нашої армії. "Танкові, механізовані й артилерійські підрозділи, армійська авіація і гірничо-штурмові з'єднання щодня на варті і готові дати відсіч агресору. Дякую за службу і бажаємо кожному військовослужбовцю Сухопутних військ сили, мужності і сил, а головне - перемоги. Нехай ворог тремтить від страху і знає, що одного разу він буде розбитий", - йдеться в привітанні.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...