12-сантиметровий хробак 15 років їв мозок чоловіка

Коли лікарі дістали паразита з голови пацієнта, він все ще ворушився.

Хірурги дістали 12-сантиментрового плаского хробака з мозку чоловіка під час ризикованої операції. Пацієнт звернувся до лікарів через скарги на втрату свідомості й конвульсії. Небезпечну процедуру провели в Guangdong Sanjiu Brain Hospital у місті Гуанчжоу в Китаї, передають Патріоти України з посиланням на Daily Star.

Пацієнт на ім’я Ванг Лі вперше відчув оніміння в лівій частині тіла у 2007 році. З часом симптоми погіршилися. Тож чоловік звернувся до кількох лікарів. Спочатку йому поставили діагноз утворення пухлини в мозку. Але попри курс лікування, його стан все одно погіршувався.

Лише у 2018 році лікарі зрозуміли, що проблемою був плаский хробак. Як виявилося, паразит жив у голові Ванг Лі впродовж 15 років. Однак, лікарі все одно порадили пройти нехірургічну терапію, тому що хробак був у частині мозку, яку було дуже небезпечно оперувати.

На жаль, паразит продовжив рости у голові чоловіка й почав їсти частину його мозку. Тож у клініці Guangdong Sanjiu Brain Hospital все ж вирішили взятися за ризиковану операцію й видалити хробака. Під час двогодинної процедури лікарі видалили з голови пацієнта плаского хробака виду Sparganum mansoni. Він часто зустрічається в кишківниках котів і собак. У людей його виявляють вкрай рідко.

«Операція була ризикованою. Живий плаский хробак рухався у мозку чоловіка. Нам потрібно було видалити всю істоту, інакше відірвані залишки могли знову вирости», - сказав китайський лікар місцевим ЗМІ.

«Це не перший такий випадок. В нашій клініці цього року ми вже лікували чотирьох таких пацієнтів. Людям варто бути обережними, коли вони готують жаб, слимаків і змій. Їх потрібно готувати дуже ретельно. Також не варто пити воду на природі без кип’ятіння», - порадив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...