150 кілометрів у відкритому морі: Відомі українські марафонці уплав дісталися з Туреччини до Кіпру

Заплив присвятили пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу і нинішніх політичних репресій в Криму.

Відомий український водний марафонець Олег Софяник разом з іншим водним стайером - Анатолієм Вяльцевим з Черкас встановили нове досягнення: вони пропливли 150 кілометрів по Середземному морю - від узбережжя Туреччини до Кіпру, передають Патріоти України з посиланням на Факти.

- Ми з Анатолієм стартували 6 вересня в 11 годині ранку в Туреччині від старовинної фортеці Казил Куле, що в курортному місті Аланья, - розповів Олег Софяник. - З нами був невеликий катер супроводу. Спека стояла виснажлива, тому плисти вдень було дуже важко. Але це нас не зупинило. Ми не надягали гідрокостюми, обходилися лише окулярами для плавання.

Слід сказати, що через продиктовані карантином заборони на проведення спортивних заходів заплив довелося проводити напівлегально. Пливли без зупинок естафетою по 3 години. Так що була можливість перевести дух, перекусити (їли в основному фрукти), попити, трохи подрімати. Вночі плисти було набагато легше. З катера постійно хтось слідкував за тим з нас, хто знаходився у воді. Ми пливли по відкритому морю до Північного Кіпру. Фінішували на його березі 8 вересня о 18.45. Заплив зайняв 55 годин і 45 хвилин.

Ми присвятили заплив пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу і нинішніх політичних репресій в Криму. Сподіваємося своїм досягненням привернути увагу всього світу до грубих порушень прав людини російськими окупантами в Криму і їх злочинів: арештів, тортур, посадок у в'язницю і таємним вбивствам інакомислячих. Закликаємо визнати на міжнародному рівні ФСБ Росії терористичною організацією - нарівні з «Ісламським державою».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...