17 червня українці зможуть спостерігати Полуничний Місяць

Полуничний Місяць майже нічим не відрізняється від будь-якого іншого повного місяця. Він навіть не виглядає червоним, але це видовище нагадує нам про час, коли люди відзначали час за фазами Місяця.

Червневий повний місяць 2019 року буде вдень, об 11:31 17 червня за київським часом, але майже повний Місяць можна буде спостерігати ввечері 17 червня, з 21:17 за Києвом. Ця подія часто називається повним полуничним місяцем, йдеться в статті американського видання "Альманах старого фермера", передають Патріоти України.

Як зазначає видання, цей повний місяць отримав свою назву від племен алгонкінів, які вважали цей час сигналом до збирання дозрілих плодів. В Європі ця подія відома також як Медовий Місяць і Повний Рожевий Місяць. При цьому в Європі сам момент повного місяця припаде на денний час.

У Південній півкулі це небесне явище може називатися Оук-Мун, тобто холодний місяць або довгий нічний місяць.

17 червня — це 14-й місячний день в місячному календарі. Відсоток освітленості Місяця становить 100%. Схід Місяця о 21:17, а захід в 3:58. при цьому, строго кажучи, увечері 17 червня Місяць буде вже спадним.

Астрономи відзначають, що спостерігати за повним Місяцем краще не в піковий час, а тоді, коли супутник Землі знаходиться досить низько над східною частиною горизонту. Коли місяць знаходиться низько на горизонті, то це дозволяє охопити весь вид з об'єктами на передньому плані, супутник здається більшим.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...