20 січня - Іоанна Хрестителя: Прикмети і заборони дня

Люди вірили, що Іоанн Хреститель протегує сільському господарству, а ще здатний знімати головний біль. Тому прикмети на 20 січня дуже шануються в народі.

20 січня церква відзначає день Іоанна Хрестителя. З цього дня прийнято свататися і одружуватися, передають Патріоти України.

Ранок прийнято починати з того, що потрібно випити стакан святої водохресної води натщесерце. Це потрібно для того, щоб весь рік бути здоровим і щоб всі хвороби обходили стороною і не могли причепитися.

Вважається, що Іоанн Хреститель благословляє всі союзи. З сьогоднішнього дня всі починають свататися, просити руки і серця, зізнаватися в коханні, проводити заручини, одружуватися, вінчатися. Прикмети на 20 січня говорять, що союз закоханих, укладений сьогодні, скріплюється ангелами на небесах, і тому він ніколи не розпадеться, а любов двох душ буде вічно їх об'єднувати.

Що не можна робити 20 січня:

  • Не можна вмиватися, адже будете обмануті через деякий час.
  • Не приймайте ніяких подарунків в цей день від чужих людей.

Прикмети 20 січня:

  • Якщо сьогодні йде сніг або заметіль, то буде така ж сніжна погода до самої Масляної.
  • Якщо з сьогоднішнього дня морози протриматися цілий тиждень, то відразу після них буде весняна відлига.
  • Ясно і сухо 20 січня - літо буде посушливим, без дощів.
  • Якщо на світанку перед сніданком випити склянку свяченої води, то весь рік хворіти не будеш.
  • Вмиєшся водохресним снігом - молодість збережеш надовго.
  • Якщо сьогодні відбувається сватання або весілля, наречена повинна випити келих червоного вина - тоді її сімейне життя буде легким, забезпеченим і щасливим.
  • Побачити сьогодні мишу - до швидкої вагітності.
  • Якщо незаміжня дівчина чи холостий хлопець сьогодні ніяк не можуть насититися їжею, значить, хтось за ними сильно сумує.
  • Вмиватися в день Іоанна Хрестителя - стати незабаром обдуреним.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...