"2014 рік навчив нас": Кулеба пригрозив жорсткою реакцією на недружні дії Мінська

Ослаблення суверенітету Білорусі негативно впливає на безпеку України.

Дмитро Кулеба

Україна може вдатися до жорстких заходів щодо Білорусі у разі недружніх дій. Про це заявив Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

“Якщо недружні дії Білорусі триватимуть, і ризики зростатимуть, ми готові йти на жорсткі кроки. Навіть далі, ніж виклик посла на консультації”, – сказав він.

Дипломат також підкреслив, що Україна незадоволена рішенням білоруської влади про передачу членів ПВК “Вагнера” РФ і звинуваченнями у втручанні у внутрішні справи Білорусі.

Міністр зазначив, що ослаблення суверенітету Білорусі негативно впливає на безпеку України.

“2014 рік навчив нас, що може бути все. Будь-яке зміцнення позицій Росії в Білорусі – це зростання загроз для нас. Це і економічні ризики, коли можна впливати на поставки товарів промисловості в Україні. І безпекові – використання білоруського кордону для операцій”, – додав він.

На думку Кулеби, “кордон України з Білоруссю не повинен перетворитися на місце для безтурботної прогулянки російських спецслужб або армії”.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...