21 кілометр: Норвежець встановив рекорд з ... бігу босоніж по снігу (відео)

Після тестового забігу на п'ять кілометрів спортсмен зрозумів, що це не так вже й важко.

Йонас Севальдруд подав заявку в Книгу рекордів Гіннесса - він босоніж по снігу пробіг 21 кілометр 97,5 метра за 1:44:58. Це на півгодини краще результату голландця Віма Хофа в 2007 році, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Норвежець почав бігати босоніж після того, як прочитав книгу Крістофера Макдугла «Народжений бігти». Севальдруд вирішив випробувати техніку природного бігу, надихнувшись історією індіанців племені тараумара. «Норвегія взимку не найкраще місце для бігу босоніж. Але я не дозволю цьому зупинити мене», - заявив Йонас.
Після тестового забігу на п'ять кілометрів спортсмен зрозумів, що йому не так вже й важко. Потім він спробував пробігти десять кілометрів, але серйозно поранив ноги - земля була покрита «колючим» снігом з льодом. Тому напівмарафон Йонас вирішив бігти в сніговий день. «Земля набагато м'якше, сподіваюся мені до ніг буде краще», - сказав він перед стартом.
Весь забіг знімався на камеру - це доказ для комітету Книги рекордів Гіннесса. Приблизно кожні п'ять кілометрів Йонас зупинявся, щоб оглянути свої рани. Коли три чверті шляху були вже позаду, стопи норвежця перестали кровоточити, але почали мерзнути.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...