23 роки тому в Україні відкрився перший McDonalds (фото)

Перший заклад мережі в Україні розташовувався біля столичної станції метро "Лук'янівська".

Рівно 23 роки тому, 24 травня 1997 року, в Києві відкрився перший в Україні ресторан "Макдональдс". Наша країна стала 102-ю за рахунком, куди прийшов знаменитий фастфуд, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Перший заклад мережі в Україні розташовувався біля станції метро "Лук'янівська", ще п'ять ресторанів McDonalds було відкрито протягом року. Так, буквально наступного дня ще один ресторан відкрився на Севастопольській площі; влітку і восени McDonald's з'явився на Хрещатику, Поштовій площі та біля станції метро Лівобережна.

За спогадами очевидців, з самого ранку в день відкриття першого в Україні "Макдональдса" біля закладу вишикувалася величезна черга з сімей, студентів, пенсіонерів. Дехто, хто не встиг купити новинку протягом дня, залишився ночувати біля входу, щоб вранці потрапити першим.

Черга трималася ще тиждень, а кияни скуповували гамбургери десятками. Тоді ці булочки коштували близько 2 гривень, а біг-мак – близько 7 гривень.

Зазначимо, 1997 рік був досить стабільним у плані економіки. Так, це був перший рік, коли долар і на початку, і в кінці року офіційно коштував близько 1,9 грн.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...