35-річний екс-терорист "ДНР" здався поліції на Донеччині

Як наслідок, він отримав гарантовану державою можливість уникнути кримінальної відповідальності.

На Донеччині колишній найманець російсько-терористичних військ здався поліції. Про це повідомили в Департаменті комунікації поліції Донецької області, передають Патріоти України.

"Колишній бойовик із міста Часів Яр здався поліцейським... Він вирішив зізнатися у протизаконній діяльності, за що отримав гарантовану державою можливість уникнути кримінальної відповідальності", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в 2014 році цей 35-річний громадянин із вогнепальною зброєю чергував на блокпості в Бахмутському районі. Обов'язком озброєного чергового був огляд автомобілів і перевірка водіїв у нічний час. Також чоловік кілька разів патрулював місто.

Через півтора місяця після свого призначення він зрозумів, що ватажки бойовиків є звичайними злочинцями, тому покинув лави терористів і почав вести прихований спосіб життя.

Із засобів масової інформації він дізнався про можливість уникнути відповідальності і скористався цим шансом. Чоловік дав свідчення про свою протиправну діяльність, які зараз перевіряють слідчі.

Якщо буде встановлено, що на час перебування в лавах терористичної організації "ДНР" підозрюваний не вчиняв тяжких злочинів проти мирного населення, то на підставі ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України його звільнять від кримінальної відповідальності.

У поліції констатували, що загалом від початку року 13 колишніх бойовиків із Бахмута і Бахмутського району здалися поліції. За всіма фактами проводиться досудове розслідування.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...