5 років працював на російські спецслужби: Екс-співробітник МВС зрадив Батьківщину через згвалтування (фото, відео)

Слідчі СБУ спільно з військовою прокуратурою Полтавського гарнізону затримали колишнього співробітника Міністерства внутрішніх справ, жителя Кременчука Полтавської області, який працював на ФСБ РФ.

Як повідомляється на сторінці відомства в Facebook, чоловік був завербований російськими спецслужбами в 2014 році в Криму, передають Патріоти України.

Агент ФСБ, виконуючи завдання кураторів, використовуючи особисті зв'язки, збирав інформацію, що представляє інтерес для країни-агресора: про діяльність військових частин на території Полтавщини, про мобілізаційні резерви, добровольців і волонтерів регіону, які брали участь в АТО/ООС, про національно-патріотичні рухи і настроі громадян. Зібрані дані відправляв через відпрацьовані співробітниками ФСБ канали електронного зв'язку, а також через кураторів, з якими зустрічався на території Криму або РФ.Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання зрадника було вилучено незаперечні докази, що підтверджують його причетність до протиправної діяльності, спрямованої на підрив суверенітету держави. А саме: електронні носії інформації, на яких оброблялися і зберігалися зібрані дані і документальні матеріали, комп'ютерна техніка, засоби зв'язку, які використовувалися для контактів з представниками російських спецслужб, а також гроші - понад 9 тисяч доларів і 5 тисяч російських рублів, які він отримав за протиправну діяльність.

Як вдалося дізнатися полтавському телеканалу «Центральний» у військового прокурора Полтавського гарнізону Павла Юхимовича, затриманий працював на країну-агресора під вигаданим ім'ям «Дементій», раз на півроку їздив до Криму, де отримував грошову винагороду.

Сам «Дементій» стверджує, що він був завербований в Алушті співробітниками ФСБ Росії. А військові прокурори уточнюють: під час відпочинку в Криму він мав інтимний зв'язок з жінкою, яка звинуватила його в згвалтуванні. Колишні співробітники СБУ, що зрадили присязі на вірність Україні і перейшли на бік окупантів, пообіцяли йому не дати справі ходу в обмін на «злив» інформації стратегічної важливості.

Затриманому оголошено підозру в державній зраді, що карається позбавленням волі на строк від 12 до 15 років.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...