500 гривень за голос: Київська поліція викрила організовану мережу підкупу виборців

За скоєне організатору загрожує ув’язнення до семи років.​

У Борисполі Київської області правоохоронці викрили організатора мережі підкупу виборців - 27-річний молодий чоловік за допомогою інших осіб збирав особисті дані місцевих жителів, яким пропонували 500 гривень за відданий за потрібного кандидата голос. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацполіції, передають Патріоти України.

Молодий чоловік організував схему, залучивши до своєї злочинної діяльності інших осіб. Посібники допомагали йому збирати особисті дані місцевих жителів, які за 500 гривень грошової винагороди в день виборів пообіцяли проголосувати за певного кандидата.

В автомобілі зловмисника і за місцем його проживання працівники Бориспільського відділу поліції під час проведення обшуку виявили та вилучили гроші, нотатки, блокноти з прізвищами осіб, які мали проголосувати на користь одного з кандидатів, листівки політичної партії, інструкції для голосування та інші речові докази.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру жителю Борисполя за ч. 4 ст. 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму) Кримінального кодексу України. За скоєне йому загрожує ув’язнення до семи років.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...