59 нових імен: Названо 100 найвпливовіших жінок України

Рейтинг найвпливовіших жінок України журнал публікує з 2006 року.

Український журнал "Фокус" опублікував щорічний рейтинг 100 найвпливовіших жінок України. Цього разу до нього увійшли перша леді Олена Зеленська та хіп-хоп-зірка alyona alyona (Олена Савраненко). Всього ж у списку 59 нових імен, передають Патріоти України.

Як зазначили автори рейтингу, враховуючи швидкість змін, які відбуваються, цього року вони вирішив відмовитися від розстановки учасниць по місцях від 1 до 100 та розподілив їх за категоріями "Стратеги", "Кумири", "Лідери", "Керманичі", "Майстри" та "Бізнес-вумен".

Крім Олени Зеленської та alyona alyona в числі нових учасниць виявилися міністр освіти та науки України Ганна Новосад, міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька, тенісистка Дарина Снігур. Серед представниць мас-медіа - телеведуча Яніна Соколова, засновниця видання "Українська правда" Олена Притула, шеф-редактор інтернет-видання Lb.ua Соня Кошкіна, головний редактор газети "Дзеркало тижня. Україна" Юлія Мостова та генеральний продюсер телеканалу Zik Наталя Влащенко.

Примітно, що редакція включила до свого рейтингу і польську письменницю Ольгу Токарчук, лауреата Нобелівської премії з літератури. Токарчук народилася в Польщі, але має українське коріння.

Рейтинг найвпливовіших жінок України журнал публікує з 2006 року. Відбір учасниць щорічно проводиться редакцією з урахуванням результатів експертного опитування. Номінанток оцінюють за п'ятьма критеріями: впливом на державні рішення, впливом на громадську думку, бізнес-впливом, особистою популярністю та родинними зв'язками.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...