"75% українців залишаться без вакцини від COVID", - екснардеп

Головний санітарний лікар Ляшко розповів, що, згідно з соцдослідженнями, вакцинуватися хоче 43% українців. І тому потрібно 15 мільйонів доз.

Вадим Денисенко

Про це у своєму блозі пише народний депутат України 8 скликання від партії "Народний фронт", керівник Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко, передають Патріоти України.

"Україна буде першою країною у світі, яка буде вакцинуватися згідно з соціологічними дослідженнями. Але навіть тут Міністерство охорони здоров'я показало, що не знає елементарної арифметики й хоче вакцинувати всього чверть населення.

Головний санітарний лікар Ляшко розповів, що, згідно з соцдослідженнями, вакцинуватися хоче 43% українців. І тому потрібно 15 мільйонів доз.

Почнемо з найпростішого: соцдослідження не замовляла держава і це дослідження мало всього кілька питань про коронавірус. Якщо вже йти шляхом соціологічно-опитувального вакцинування, то потрібно було замовити окреме дослідження у пула головних соціологічних кампаній і потім робити якісь висновки. Хоча такий підхід до вакцинування, безумовно, є абсурдним.

Але спробуймо порахувати, чи правду каже головний санітарний лікар. Згідно з офіційними даними, населення України без окупованих територій становить 41 мільйон 830 тисяч (Держстат). За даними "перепису" Дубілета, населення становить 37 283 мільйони.

За даними Держстату, діти у віці 0-17 років – 7 млн 533, або приблизно 18%. За різними даними, ця категорія може не вакцинуватися і, зрештою, не охоплена соцдослідженнями.

За даними Держстату, у нас офіційно 34,5 млн дорослих, а, за даними опитування Дубілета, відкиньмо 18% – і матимемо 6,7 млн дітей і, відповідно, 30,5 млн дорослих.

15 мільйонів доз, які пропонує українцям МОЗ – це вакцинація 7,5 млн українців (дві дози на одну вакцину). Якщо виходити з демографічних даних Держстату – вакцин вистачить на приблизно 21% дорослого населення. Якщо виходити з даних опитування Дубілета – вакцин вистачить на 24,6% населення.

Простіше кажучи, МОЗ хоче закупити вакцин вдвічі менше навіть тієї кількості людей, які згідно з соцопитуванням готові до вакцинації.

І останнє. Я ніколи не думав, що буду комусь пояснювати математику. Але, дорогі наші чиновники з купою освіт. У нас є 30,5-34,5 млн дорослих (визначтеся самі, кому ви вірите – Держстату чи Дубілету). Виходячи з того, що потрібно дві вакцини на людину, купіть 61-69 мільйонів доз вакцин – і не морочте нам голову."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...