9 жовтня - Іоанна Богослова: Традиції, прикмети і заборони свята

​Він був апостолом і автором Євангелія від Іоанна, Книги Одкровення і трьох послань Нового Завіту.

Іоанн Богослов був одним з улюблених і відданих учнів Ісуса Христа і прожив він довше за всіх. Апостол і Євангеліст Іоанн Богослов є покровителем авторів, редакторів, видавців і всіх, хто причетний до книг, передають Патріоти України.

Смерть Іоанна Богослова була дуже загадковою, саме 21 травня він зібрав своїх учнів і наказав їм закопати себе живцем в могилі, учні не посміли ослухатися, але коли через кілька днів повернулися на це місце, нікого в могилі не виявили. Щороку, 21 травня з могили Іоанна Богослова виступає тонкий прах, який здатний зцілювати від найстрашніших недуг.

Це свято не відноситься до двунастих великих свят, але православні християни дуже шанують цього апостола і приходять до нього за допомогою і зціленням. Відомо, що за життя Іоанн Богослов прославився чудесами, він зціляв людей.

  • Що потрібно зробити в цей день

Сходіть на службу до церкви і помоліться апостолу, попросіть у нього захисту і заступництва. Якщо не виходить піти до церкви, помоліться перед іконою Іоанна Богослова вдома, якщо молитва буде щирою, вона все одно буде почута.

Православні християни вірять, що молитва Іоанна Богослова може врятувати від отруєння, адже коли його хотів отруїти римський імператор, на апостола отрута не подіяла і він залишився цілий і неушкоджений.

У день пам'яті Іоанна Богослова ви повинні бути щирі і милосердні, обов'язково допоможіть ближньому і тим, хто цього потребує, тільки від щирого серця і з чистими помислами.

Якщо провести цей день правильно і помолитися апостолу, то можна знайти не тільки його заступництво і захист, а й самого Господа. Тільки все має йти від чистого серця.

  • Що не можна робити в цей день

У цей день заборонено вживати спиртні напої, злитися, гніватися і лихословити, важливо провести це свято в гармонії з собою і оточуючими людьми.

У цей день категорично не можна гадати і здійснювати будь-які інші ритуали.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...