"90 осіб "ополчення" вийшли з Авдіївки": Ходаковський розповів, чому терористи не змогли захопити всю Донеччину

Ексватажок терористів "ДНР" Олександр Ходаковський розповів про втечу терористів з Авдіївки. За його словами, без попередження свої позиції кинули десятки найманців Путіна.

Олександр Ходаковський

"Було справжнім сюрпризом, коли 90 чоловік "ополчення" вийшли з Авдіївки. Напередодні ми їх навіть посилили різними видами озброєння. Вони скаржилися, що центральний штаб, тоді очолюваний міністром оборони Стрєлковим, погано їх постачає. Ми не дивилися - наш підрозділ - не наш, у нас стояли спільні завдання - не допустити противника, тому ділилися. І раптом вони залишили Авдіївку, посилаючись на розпорядження центрального штабу", - розповів Ходаковський в інтерв'ю росЗМІ, передають Патріоти України.

При цьому він зазначив, що на той момент розглядалися перспективи відходу до кордонів Донецька. "Ми ж тоді діяли автономно, виходячи зі своїх можливостей. Йшов процес, коли більш дрібні підрозділи вливалися у великі, де була вже збудована система постачання і забезпечення. Вони зберігали своє управління, але вже підпорядковувалися якимось загальним вимогам, щоб виконувати певні загальні завдання", - пояснив найманець.

У той же час, він вважає, що у бойовиків був шанс захопити всю Донецьку область, якби ряди "ополчення" поповнили все ті, хто був проти української влади. "Але я хочу сказати, що якби всі ті, хто ходив по вулицях Донецька і захоплював будівлі, записалися б до лав "ополчення", то не тільки Авдіївка, але і вся Донецька область була б нашою. Навіть якби на це зважилися хоча б половина з них. Громити владу і воювати за Батьківщину - виявилося різними поняттями", - заявив бойовик.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...