"А хто нам заборонить?": Експерт назвав спосіб відновлення Україною ядерних можливостей

Після того, як Росія порушила Будапештський меморандум, ніхто не заважає Україні розвивати тактичну ядерну зброю малого радіусу дії.

Таку думку висловив військовий експерт Ігор Козій. За його словами, Україна в питанні створення ядерної зброї може піти шляхом Ізраїлю, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Що стосується ядерної зброї в Україні, я вважаю, що Ізраїль в цьому плані цікаві речі робить. На цю тему в тій країні взагалі не ведуться розмови. Разом з тим, є заяви експертів про 80 боєголовок, бойові частини тощо", – пояснив Козій.

На запитання, чи дозволить світова спільнота Україні мати свою ядерну зброю, військовий експерт відповів: "А хто нам заборонить? Будапештський меморандум, який вже порушено? Ніхто не заважає розвивати тактичну ядерну зброю. Ніхто не заважає розвивати систему доставки тактичної ядерної зброї. Ніхто не заважає підготувати місця для розміщення ядерно-мінних загороджень уздовж кордону Росії та України, як це робила ФРН на кордоні з НДР. Але яким чином ці міни потраплять туди, чи потраплять, правда це чи ні — це тримати в державній таємниці".

Експерт не схильний переоцінювати загрозу можливого міжнародного політичного тиску на Україну. "Досвід війни (проти України. – ред.) засвідчив, що політичний тиск, який стосується Росії, може вестися окремими країнами, компаніями і політиками, а може і не вестися", – пояснив він.

При цьому Козій зазначив, що питання розвитку стратегічної ядерної зброї, на відміну від тактичної, на порядку денному не стоїть. "Це шалені витрати, і де ми будемо її випробовувати? Назвіть хоча б одну область, яка погодиться бути районом випробування. У нас немає заокеанських територій", – додав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...