"А шо там у ЄС?": Українка розповіла про особливості оренди житла в Іспанії

Анфіса Мотора переїхала в Іспанію 2010 року. Розповіла про те, що контракти на оренди квартир тепер підписують не менш ніж на 5 років.

"Сьогодні будь-хто може подивитися в інтернеті ціни на житло в Іспанії. Хочу зазначити, що у великих містах - Мадриді, Барселоні, Валенсії - ціни на житло вищі. Наприклад, у середньому квартиру-студію можна зняти за 250 євро, квартиру з однією спальнею - за 250-350 євро, з двома спальнями - 350-500 євро", - пояснює діаспорянка, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

З 28 квітня відбулися зміни у нормативах відносно оренди. "Контракт на довгостроковий зйом житла буде мати мінімальний термін 5 років (раніше три). Це важливо для родин із дітьми, які не хочуть втрачати житло поруч зі школою чи близькою роботою. 5 років вам зобов'язані продовжувати контракт, якщо власник житла – фізична особа. Якщо ж це юридична особа, то можна розраховувати на 7-річний контракт", - каже Анфіса.

Орендодавець не може підвищувати ціну наскільки йому заманеться – будь-яке підвищення має бути прив'язане до індексу споживчих цін. "Рахунок за світло коштує в районі 40 євро на місяць. Вода - 15 євро, телефон - 15-20 євро, інтернет - 40 євро", - додає українка.

З вами не можуть розірвати контракт зненацька. Орендодавець має попередити винаймача мінімум за 4 місяці, а той у свою чергу відреагувати упродовж інших 4-х. Тобто теоретично можна відтягнути кінець строку оренди на 8 місяців.

У разі продажу житла, яке знаходиться у наймі, контракт оренди не втрачає силу. Новий власник житла має поважати контракт оренди, підписаний попереднім власником. "Є новини щодо туристичної оренди. Зараз модно подорожувати без допомоги туроператорів. Тому більше перевага надається поденній оренді житла. Мадрид потерпає від навали туристів. Часто туристи влаштовують вечірки у квартирах, збільшують забрудненість будинків і районів, навіть ведуть себе неадекватно. Тому для захисту 3/5 сусідів у житловому будинку можуть заборонити туристичну оренду в своєму будинку", - каже Анфіса.

Якщо у вас виникають проблеми з приводу оренди житла - можете сміливо йти до мерії. Навіть ламаною мовою вас там вислухають і посприяють вирішенню проблеми.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...