"А ти, худобо, звідки?": Відомий журналіст розповів про свою резонансну поїздку до Криму (відео)

Дроздов порадив кримчанам сісти на поїзд через Керченський міст і відправитися у Росію.

Кримський півострів ще з початку нульових років перебував під серйозним впливом російської культури. Місцеве населення ментально не асоціювало себе з Україною і було носієм, швидше, місцевої або російської ідентичності. Про це заявив львівський журналіст Остап Дроздов у інтерв'ю блогеру Сергію Іванову, передають Патріоти України.

За словами Дроздова, йому вдалося побувати в Криму на початку нульових років. І вже в ті часи було помітно, що ситуацію там контролює Росія. Причому це було помітно за масштабами поширення російської культури на півострові.

"Перша моя поїздка в Крим була ще на початку нульових років і я тоді зрозумів, що це взагалі не Україна. Це було в 2002 чи 2003 році – я відразу зрозумів, що це вже віддано на відкуп і все з цим зрозуміло. Але коли якийсь водій або таксист у себе на лобовому склі триколор тримає, коли там всі бігборди з російськими триколорами, з російським порядком денним, з концертами, російською масовою культурою... І це все було настільки декоровано Росією, що навіть люди, які чули мій неповторний галицький акцент завжди казали: "О, видно, що ви з України приїхали", - зазначив журналіст.

Дроздов в такі моменти задавався риторичним питанням. "– А ти, худоба, звідки? – У мене завжди було таке питання", – сказав він під час бесіди.

Після цієї поїздки Дроздов категорично відмовився від відвідин Криму. "І вже тоді я сказав, що моєї ноги там не буде. По-перше, брудно. По-друге, ворожий простір. Мої вуха не можуть чути цей треш. Мої очі не можуть бачити цю москальню. Мене це все нервує і я сказав: "Боронь Боже, щоб я туди поїхав", - говорить Дроздов, стверджуючи, що в ті роки дешевше було відпочити за кордоном.

Наостанок він жорстко прокоментував результат анексії Криму Росією. "Вони зайшли у свою історичну Батьківщину. От нехай цілують той керченський поїзд і нехай на ньому ж туди і їдуть", - підкреслив Дроздов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...