Абромавичус розповів, як став гендиректором “Укроборонпрому” поза конкурсом

За словами чиновника, Концерну і українській державі "загрожували суттєві репутаційні втрати"...

Айварас Абромавичус пояснив, чому президент Володимир Зеленський прийняв рішення призначити його керівником “Укроборонпрому” поза конкурсом. “Одразу після інавгурації Президент України Володимир Зеленський звернувся до мене із проханням очолити наглядову раду концерну “Укроборонпром” та розпочати глибинну трансформацію компанії. За три неповних місяці роботи я відвідав понад 30 заводів і підприємств, що входять до складу “Укроборонпрому” у Львові, Харкові, Миколаєві, Одесі. Мені вдалося поспілкувався з десятками директорів, в тому числі – колишніх, і особисто зустрітися з колективами підприємств-учасників концерну. Це дало змогу глибше вивчити та зрозуміти діяльність Укроборонпрому та на власні очі побачити проблеми галузі”, – цитує Абромавичуса пресслужба Укроборонпрому, передають Патріоти України.

За його словами, за цей час Наглядова рада встиг сформувати номінаційну комісію, за участю міжнародних консультантів провести десятки співбесід і відібрати кількох претендентів на посаду Генерального директора Концерну. “Вперше в історії директор “Укроборонпрому” мав бути обраний на конкурсній основі, а не шляхом політичних домовленостей. Але поки тривала процедура спецперевірки кандидатів, у Концерні почали відбуватися речі, що могли мати негативні наслідки для національної безпеки країни”, – пояснює він.

Зокрема, без погодження з Наглядовою радою переписувалися статути підприємств-учасників Концерну, у ЗМІ почали з’являтися витоки таємних контрактів, до яких не мали доступ навіть члени Наглядової ради, а на самих підприємствах колишнім керівництвом була створена атмосфера нездорової конкуренції та боротьби за посади. “Нам почали надходити негативні сигнали від наших контрагентів та міжнародних партнерів. Все це загрожувало суттєвими репутаційними втратами як самого Концерну, так і держави, чого ми допустити не могли”, – пояснює своє призначення на посаду генерального директора Абромавичус.

“Зрештою спільно з Президентом ми дійшли однакового висновку про необхідність очолити Концерн та увійти в його операційну роботу”, – зазначив він.

“Утім і Президент, і я, і всі члени Наглядової ради Концерну залишаємося прихильниками конкурсного відбору Генерального директора “Укроборонпрому”. Це наша амбіція і вона буде втілена в життя. Конкурс буде оголошено до кінця року”, – додав Абромавичус.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...