"Адвокат Трампа ставить Зеленського "у скрутне становище", - New York Times

Видання стверджує, що Рудольф Джуліані змушує Києв обирати між вимогами республіканців і демократів.

Рудольф Джуліані і Дональд Трамп

Особистий адвокат президента США Дональда Трампа, Рудольф Джуліані, намагається змусити Київ провести розслідування, що допоможе президенту Трампу в кампанії за переобрання, пише газета New York Times, передають Патріоти України.

Розслідування, які Джуліані вимагає від Києва, стосуються політичних опонентів президента Трампа, зокрема колишнього віце-президента США Джозефа Байдена та його сина, який займався бізнесом в Україні. Також американська преса аналізує нещодавню невдалу спробу президента Трампа купити в Данії її автономний регіон – Гренландію.

Вибір Зеленського: посваритися з республіканцями чи демократами

Колишній мер Нью Йорка, а нині особистий адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані поновлює свої спроби натиснути на Київ, щоб той провів розслідування у двох справах, в яких зацікавлений Трапм, повідомляє New York Times. Як пише газета, кілька місяців тому Джуліані довелося відкласти планований візит до Києва у цій справі, проте, протягом останніх кількох тижнів він провів кілька розмов по телефону та особисту зустріч з представником нового президента України в Мадриді.

Джуліані, за даними газети, цікавлять дві справи – перша, чи українські офіційні особи намагалися перешкодити обранню Дональда Трампа президентом у 2016 році, і друга – про можливий нелегальний зв’язок між дипломатичними зусиллями віце-президента США Джозефа Байдена та роллю його сина в газовій компанії в Україні.

Джуліані, за словами журналістів, сказав, що діє у цій справі як приватна особа, але Державний департамент США знає про його роботу і допомагає в ній. Щодо того, чи знає про його зусилля сам президент Трамп, Джуліані газеті New York Times не відповів.

Газета зауважує, що це «дивовижно, як Джуліані використовує свій статус адвоката пана Трампа, щоб спробувати вплинути на справи іншої країни, та політично допомогти своєму клієнту».

Видання зауважує, що українському президенту Володимиру Зеленському, який ще донедавна був комедіантом, зараз непереливки, бо він отримує з Америки абсолютно протилежні сигнали – від демократів, які обурені діями Джуліані, та від американської адміністрації. Для України, яка перебуває у стані війни, стосунки з Америкою є ключовими і через політичну підтримку, і через військову допомогу. Тож розслідуючи ці справи, Зеленський наразиться на неприємності або з одним, або з іншим політичним табором США.

Представники президентської команди в Києві поскаржилися американським журналістам, що вже зараз Джуліані створює перешкоди для майбутнього візиту до США президента Зеленського, натякаючи на те, що зустріч наступного місяця залежить від того, чи почнеться розслідування у справах, які цікавлять Джуліані.

У розмові з газетою у вівторок, Джуліані визнав, що він поставив адміністрацію Зеленського у складне становище, але сказав: «Якщо рішення має когось розізлити так чи інакше, то треба ухвалити правильне рішення». Він додав, що помічник президента з правових питань Андрій Єрмак запевнив його, що розслідування почнуться. При цьому Джуліані сказав, що не діє від імені президента Трампа.

У травні після публікації в New York Times про плани Джуліані в Києві, йому довелося відкласти свій візит до України.

Кеннет П. Фогель: Бомба: Через кілька місяців після того, як він відмовився від поїздки в Україну, щоб закликати новий уряд розслідувати конкурентів Трампа @RudyGiuliani почав таємно розмовляти з близьким помічником нового президента України (в тому числі на зустрічі в Мадриді), щоб підштовхнути розслідування:

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...