Адвокатка зґвалтованої у Кагарлику дівчини звинуватила лікарів у "покриванні ментів"

Сотник зазначила, що підніматиме питання щодо відповідальності медиків.

Адвокатка постраждалої від дій поліцейських у Кагарлику 26-річної дівчини Олена Сотник розповіла, що лікарі покривають правоохоронців і відмовляли у наданні допомоги її підзахисній, бо не хотіли проблем з поліцією. Про це вона 2 липня написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Зґвалтовану у Кагарлику дівчину відмовились оглядати у двох лікарнях - бо не хотіли проблем із поліцією!! Для мене великим потрясінням стала розповідь Нелі про те, як вона та її мама добивалися медичної допомоги для себе. Після зґвалтування Неля побоялася одразу все розповісти близьким, але все боліло, тому прийшла до мами та все розповіла, мама наполягла на виклику швидкоії допомоги. Ввечері мама Нелі зателефонувала на "103" та в НПУ. Треба віддати належне - чоловік-фельдшер, що приіїхав на виклик та дізнався, що сталося, одразу порадив заявляти в поліцію. Він же і повіз Нелю у приймальне відділення в Кагарлику та сказав, що потрібен огляд гінеколога. Медсестра, яка має виступати у цій справі свідком зателефонувала спитати, хто черговий з гінекологів. Після розмови, вона повідомила, що гінеколог Марія Миколаївна не оглядатиме Нелю, адже не хоче проблем з поліцією. Так вирішила Марія Миколаївна чи хтось вирішив за неї - сподіваюсь визначить слідство", - написала Олена Сотник.

Нелі Погребіцькій, жертві зґвалтування поліцейськими в Кагарлику, пообіцяли на дати цілодобову охорону. Дівчині погрожують, тож вона боїться за своє життя. Про це заявили сьогодні на прес-конференції адвокати Нелі. А сама вона вперше з`явилася на людях після того, що з нею сталося місяць тому. Проте, сама Неля не розмовляла, за неї говорили захисники. Вони й повідомили - життю дівчини - вже через своїх адвокатів - погрожують її кати. У ніч проти 24 травня в Кагарлицькому відділку поліції дівчину били і ґвалтували впродовж 9 годин. Жертва вказала на двох поліцейських - Миколу Кузіва та Сергія Сулиму - вони зараз у СІЗО.

Адвокатка також додала, що у Обухівській лікарні сталося теж саме і лише у третій лікарні, в місті Українка, Нелю оглянули та викликали поліцію. Разом із поліцією приїхали представники ДБР. "Зрозумівши, що справи не буде, фельдшер відвіз Нелю в приймальне відділення Обухівської лікарні. В Обухові напевно теж не захотіли мати проблем із поліцією, бо оглянули лише поверхнево і не зателефонували в правоохоронні органи", - додала Сотник.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...