Африканці модернізували український бронетранспортер саморобним бойовим модулем (фотофакт)

У мережі з'явилися фото українських бронетранспортерів БТР-4ЕН, що були поставлені армії Нігерії, на яких окрім штатного озброєння додатково встановлено великокаліберний 12,7-мм кулемет ДШК.

Відповідні фото виклав у своєму Twitter користувач alex@africaken1, передають Патріоти України.

Постачання першої партії з 10 вітчизняних бронемашин у Нігерію відбулося у 2014 році, згідно з контрактом на 25 машин (20 у стандартній комплектації - БТР-4ЕН та 5 командирських - БТР-4КН). Вірогідно ці БТР входили до партії повернутої Іраком.

Однак, через агресію Росії на Донбасі, надалі, постачання другої партії з 15 машин було заморожене й всі машини пішли у частини Національної гвардії та Збройних сил України.Варто зазначити, що причина встановлення кулемета ДШК з кустарним бронезахистом на БТР-3ЕН збройних сил Нігерії невідома. Користувач, що виклав фото припускає, що в машині вийшла з ладу система управління бойовим модулем «Парус», який озброєній 30-мм автоматичною гарматою та 7,62-мм танковим кулеметом ПКТ.

Нагадаємо, повнопривідний восьмиколісний бронетранспортер БТР-4 з колісною формулою 8х8, розроблений в Україні Харківським конструкторським бюро з машинобудування (ДП ХКБМ), виготовляється на заводі імені Малишева.Вперше прототип вітчизняної машини був представлений у 2006 році, проте, лише у липні 2012 року він був прийнятий на озброєння ЗСУ. З початком агресії РФ БТР-4 почав поступати до підрозділів НГУ та ЗСУ. Бронетранспортер пройшов бойове хрещення у боях на Донбасі та був значно допрацьований, виходячи з отриманого досвіду експлуатації у війську.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...