Аграріїв чекає черговий виклик: В Україні прогнозують посуху навіть взимку

Дощі або сніги випадають локально, і в цьому випадку краще стежити за тижневими прогнозами синоптиків.

Прогнозувати ймовірність опадів на місяць або кілька вперед дуже складно, сказала в коментарі завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

«На більшій частині території України найімовірніше триватиме посуха, хоча не виключено, що в окремих регіонах опади можуть випадати в достатній кількості», — сказала Балабух.

Начальник відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко прогнозує безсніжну зиму, проте не виключає, що в зимовий період будуть дощі. І це не найгірший варіант, каже синоптик, так як Україна зараз страждає від посухи.

У синоптиків є всі підстави очікувати, що зима 2020/2021 років буде аномально теплою.

За словами завідуючої відділом прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віри Балабух, як і минулого року у нас переважатиме область високого тиску, але з південними потоками, які приноситимуть теплу і суху повітряну масу. «Атлантичний і Північний Льодовитий океани мають зараз дуже високу температуру, а саме вони впливають на клімат в Європі. Все це впливає на атмосферні процеси, що врешті-решт призведе до збільшення меридіональності цих процесів, тобто посиляться більш південні і північні потоки. Очікується, що на території Південно-Східної Європи, в тому числі й України, буде переважати більш теплі й сухі повітряні маси, що надходять з Африканського континенту і Азії», — пояснює кліматолог.

Однак навряд чи прийдешня зима буде тепліше попередньої, але в середньому температура буде вище на 2 градуси, говорить Балабух.

Разом з тим, вчена повідомила, що даний рік вже конкурує з 2016, який був найтеплішим за весь час метеорологічних спостережень

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...