Агресивна недонадімперія "нервно курит": Американські бомбардувальники відпрацювали ракетний удар по Сибіру

Крім того, під можливим ударом знаходиться весь Північний морський шлях. Для Росії це стратегічна артерія, що забезпечує життєздатність цілих регіонів країни, значну частину економіки і промислових гігантів від "Норнікеля" до "Газпрому".

Американські стратегічні бомбардувальники B-52Н під прикриттям норвезьких F-35 і F-16 здійснили політ над Арктикою біля кордону з Росією. З огляду на дальність пуску крилатих ракет AGM-158B JASSM-ER в 980 км і AGM-86C CALCM в більш ніж 1200 км, цього достатньо для атаки на основні стратегічні об'єкти Росії в Арктиці і частині Сибіру, передають Патріоти України з посиланням на Defense Express.

В першу чергу мова йде про арктичні бази РФ, на створення яких Кремль направив значні кошти, а пуск цих крилатих ракет можливий навіть без входу в зону дії новітнього російського ЗРК С-400. Дальність виявлення цієї системи вказана 600 км, а знищення цілей - 400 км.

Крім того, уточнює видання, під можливим ударом знаходиться весь Північний морський шлях. Для Росії це стратегічна артерія, що забезпечує життєздатність цілих регіонів країни, значну частину економіки і промислових гігантів від "Норнікеля" до "Газпрому".

"Арктика є стратегічним регіоном зі зростаючим геополітичним і глобальним значенням, і ці місії бомбардувальних груп демонструють нашу прихильність до наших партнерів і союзників і нашу здатність разом стримувати і захищати в складніших умовах", - заявив Джефрі Харрігян, командувач повітряними силами США в Європі і Африці.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...