Ахметов став власником ще двох обленерго

Енергохолдинг ДТЕК олігарха Ріната Ахметова придбав 68,2949% акцій АТ “Одесаобленерго” і 93,9978% ПАТ “Київобленерго” у “VS Energy”.

Про це повідомили в прес-службі компанії ДТЕК, передають Патріоти України.

“Компанія розробляє програму розвитку електричних мереж в Київському та Одеському регіонах. Мета – підвищення якості і надійності розподілу електроенергії, поліпшення клієнтських сервісів”, – сказали в прес-службі ДТЕК (найбільша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України).

Варто зазначити, що дві ці компанії в засобах масової інформації заявили, що з сьогоднішнього дня відкликають довіреності, які були видані раніше.

Також 16 травня “Одесаобленерго” повідомило в системі розкриття НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку), що пакет акцій у власності ТОВ “ДТЕК Нафтогаз” виріс з 16,773013% до 68,29488% статутного капіталу.

Згідно з документом, за останній рік ДТЕК купував акції максимум за 3,13 грн за штуку.

У січні “ДТЕК Нафтогаз” став власником 16,77% акцій, VS Energy International NV збільшив свою частку акцій до 51,52%, а VS Energy International NV і “Київобленерго” з тих пір більше не є акціонерами.

Загальна кількість акцій “Одесаобленерго” – 608 млн 495,56 тис. штук.

“ДТЕК вважають свої розподільчі компанії в Києві, Дніпропетровській і Донецькій (на підконтрольних територіях) областях, одними з найбільш ефективних і надійних в країні. Зокрема, час позапланових відключень споживачів у них на 30-70% менше середнього (без урахування прифронтових територій), а втрати електроенергії майже вдвічі нижче”, – заявили в холдингу.

Повідомляється, що програма розвитку електромереж в Київській та Одеській областях буде спрямована на підвищення надійності електропостачання, а також на покращення якості обслуговування клієнтів.

“Таким чином, концентрація нових активів компанією ДТЕК не обмежує клієнтів у ринковій можливості самим обирати, у кого їм купувати електроенергію. Сьогодні ринок постачання електроенергії клієнтам повністю конкурентний, і ДТЕК підтримує розвиток цієї конкуренції”, – зазначив генеральний директор ДТЕК Мережі Івана Гелюха.

За його словами, тепер все буде набагато простіше. Щоб спростити підключення до електромереж, ДТЕК створив кілька департаментів, які спеціалізуються на нових підключеннях і оптимізації внутрішніх процесів.

Результат наступний:

  1. Дніпро – за 2018 рік підключилися в 2,5 рази більше нових клієнтів, а це майже вісім тисяч.
  2. Згідно з результатами за минулий рік, “Одесаобленерго” скоротило чистий прибуток до 0,94 млн грн. Зате виручка збільшилася до 8 млрд 425,387 млн грн.
  3. “Київобленерго” за минулий рік збільшила прибуток до 233,16 млн грн і виручка також стала більше – 9 млрд 470,99 млн грн.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...