Акцію на підтримку активіста Стерненка влаштували під СБУ в столиці (фото, відео)

Одесита сьогодні викликали на допит, щоб, як вважає він сам, вручити підозру в убивстві.

Під стінами головного слідчого відділу СБУ на Аскольдому провулку в Києві 18 травня сотні людей зібралися на акцію "Руки геть від Стерненка" – на підтримку одеського активіста "Правого сектора" Сергія Стерненка, передають Патріоти України з посиланням на видання Страна.

Підкреслюється, що чоловік звинувачують у вбивстві два роки тому в Одесі жителя міста Чорноморськ Івана Кузнєцова. Хоча за цей час підозрюваним у справі активіст так і не став.

"Підозру" після приходу до влади Зеленського намагалося оголосити МВС, однак восени її заблокував генеральний прокурор Руслан Рябошапка. Його змінниця Ірина Венедіктова в березні обіцяла, що підозру Стерненко отримає – за вбивство або перевищення самооборони", – йдеться в повідомленні.

В СБУ раніше повідомили, що Сергія Стерненка викликано на 09:00 18 травня для проведення окремих слідчих та процесуальних дій, які нині не пов’язані з оголошенням йому про підозру.

"Активізація довкола цієї справи в інформаційному полі є нічим іншим, як свідомим намаганням загострити ситуацію в публічній площині та створити додаткові можливості для подальшого тиску на розслідування. Яке, на жаль, не поверне до життя вбиту раніше людину", – зазначили у відомстві.

Там наголосили, що в розслідуванні "справи Стерненка" СБУ керується принципами законності, об’єктивності, справедливості, а також "бажанням встановити істину, незалежно від настроїв та політичних вподобань всіх фігурантів розслідування".

Зазначимо, що акція на підтримку Степаненка під будівлею СБУ в столиці розпочалася теж о 09:00. Її організатор Владислав Грезєв уточнив, що в ній візьмуть участь до пів тисячі осіб. Серед них і чимало відомих особистостей: наприклад, журналістка Яніна Соколова, депутати фракції "Голос", члени ГО "Сім'я Небесної сотні". Але судячи з фото, правоохоронців там більше, ніж активістів.

"До СБУ прибув Стерненко. Підозру йому оголошувати не будуть. У будівлі зібралося до 300 осіб – в основному прихильників активіста. На території чергують багато правоохоронців. Поліція вже виявила у присутніх вогнегасник і горючу суміш. Також помічені нардепи від партії "Голос", – пише в Telegram PavlovskyNEWS.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...