Активісти б'ють на сполох: На півдні України побудують плавучу станцію

В акваторії Каховського водосховища на території Покровської сільської ради побудують плавучу сонячну електростанцію, поруч з якою також розмістять вітрогенератори.

Про це повідомляє локальний портал Nikopol News, який посилається на розпорядження екс-голови районної державної адміністрації Нікопольського району Олега Кириченка, передають Патріоти України.

Будівництвом проекту займеться енергетична компанія "Рівер Вінд Юкрейн" з Дніпра. Обидві станції планують встановити на ділянці, що належить до водного державного фонда площею 8000 га.

В рамках проекту автори проекту проведуть аналіз можливості побудови вітрової і сонячної електростанцій, а також установки плаваючих фотоелектричних панелей. За даними місцевої влади, для узгодження проекту також проведуть громадські слухання.

"При цьому серед активістів висловлюються побоювання, що будівельні роботи піднімуть з дна сховища радіоактивний мул", - зазначає видання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...