Але є одне але..: Науковці запропонували новий спосіб лікування коронавірусу

Деякі фахівці вважають, що методика пов'язана з підвищеним ризиком розвитку раку.

Дослідники з Канади і США стверджують, що вилікувати коронавірус можна буде за допомогою радіотерапії. Про це інформує журнал Radiotherapy and Oncology, передають Патріоти України.

Науковці з відділення медичної фізики Онкологічного центру Джека Аді в Канаді повідомили про здатність низьких доз рентгенівських променів знижувати смертність від пневмонії в середньому приблизно на 20%.

При цьому, наукова група з Інституту раку Університету Еморі, який розташований в США, вже випробувала дану методику на пацієнтах з СOVID-19, отримавши обнадійливі результати.

Для дослідження взяли 20 пацієнтів, 10 з яких піддалися променевої терапії. Ті, хто отримав експериментальне лікування видужували значно швидше: три дня проти 12 днів у контрольній когорти.

Час до виписки зі стаціонару було також скорочено до 12 днів, поки пацієнтів з іншої групи виписували приблизно на 20-й день. Деякі фахівці вважають, що методика не зовсім надійна і потребує ще кількох випробуваннях.

До того ж, радіологи вважають, що в подібному лікуванні присутні серйозні побічні ефекти: променева терапія в низьких дозах може зменшити запалення, проте вона також вбиває B- і T-клітини імунної системи, які є вкрай важливими для боротьби з коронавірусів.

Важливо не забувати, що у більшості хворих COVID-19 спостерігаються легкі або помірні симптоми, а тому одужання відбувається без специфічного лікування.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...