Альянс зустрічає навчання ЗС РФ у всеозброєнні: У Чорне море увійшов третій корабель НАТО "Юма" (фото)

Корабель ВМС США введений в акваторію напередодні навчань ЗС РФ "Кавказ-2020".

У Чорне море зайшов катамаран Збройних сил США "Юма" (Yuma). Він перетнув Босфор ввечері в середу, 16 вересня. Про це повідомляє в Twitter Yörük Işık, який відстежує прохід кораблів через Босфор, передають Патріоти України.

Варто відзначити, що швидкохідний катамаран "Юма" застосовується для транспортування живої сили і техніки. Він здатний перевозити до 300 морських піхотинців і 550 тонн вантажу. Це бистрохідне судно водотоннажністю 2400 тонн, здатне працювати на мілководді. Корабель оснащений, серед іншого, вертолітним майданчиком.Варто відзначити, що "Юма" брав участь в україно-американських навчаннях "Сі Бриз" у вересні 2019 року. Цього разу, ймовірно, його візит в Чорне море також пов'язаний з Україною, точніше з навчаннями "Об'єднані зусилля-2020". Участь в них візьмуть розвідувальна, винищувальна і бомбардувальна авіації, сили спецоперацій, десантно-штурмові підрозділи, ракетні війська ЗСУ та країн НАТО. Всього заплановано залучити близько 12 тисяч військових."Об'єднані зусилля-2020" стануть відповіддю російським військовим навчанням "Кавказ-2020", які РФ запланувала на кінець вересня. Відбудуться вони на українських кордонах, а також в анексованому Криму.

Військові експерти вважають, що "Кавказ-2020" можуть стати прикриттям для нового вторгнення в Україну. Судячи з активності військ НАТО, на Заході цю загрозу сприймають з усією серйозністю.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...