Американська компанія хоче співпрацювати з українськими ракетобудівниками

За попередніми даними, з урахуванням обсягів, фахівці Південмашу оцінюють угоду в $ 15 млн…

Приватна американська компанія Firefly Aerospace планує замовити у ДП «Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова» ракетні деталі на загальну суму близько $ 15 млн. Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook Віктор Таран, передають Патріоти України.

«Для здійснення комерційних пусків ракет-носіїв «Альфа», які почнуться у 2020 році, ми переходимо від разового експериментального виробництва до серійного, у зв’язку з чим просимо Вас розглянути можливість виготовлення на потужностях ДП «ВО ПМЗ ім. О. М. Макарова» таких матеріальних частин як:

- камери згоряння в кількості 100 шт.
- агрегати автоматики в сумарній кількості 500 шт. (5 найменувань по 100 примірників кожного)
- турбонасосні агрегати в кількості 40 шт.», - йдеться у наданому листі від Firefly Aerospace Генеральному директору підприємства «Південмаш» Сергію Войту.

«За результатами розгляду технічної документації просимо повідомити вартість виготовлення вказаних агрегатів та комплектуючих, а також терміни виконання робіт з їх виготовлення», - додається у зверненні.

«За попередніми даними, з урахуванням обсягів, фахівці Південмашу оцінюють угоду в $ 15 млн… І така співпраця стала можливою, завдяки прийнятому місяць назад закону про приватний космос», - зазначив Віктор Таран.

Варто відзначити, що компанія Firefly належить українцю Максиму Полякову (викупив американський стартап Firefly Space Systems у 2017 році – прим. ДЕ). Вітчизняний підприємець народився у Запоріжжі в сім'ї інженерів запорізької філії «Хартрон» та мав тісні зв’язки з Дніпровськими ракетобудівельниками.

Наземні випробування другого ступеня легкої ракети-носія Alpha. Тестування відбулося 25 квітня 2019 року, в місті Бріггс, США

Так, у травні 2018 року в місті Дніпро, був відкритий R&D Центр Firefly, в якому на сьогодні працює 140 українських фахівців. Саме «Південмаш», попри складне фінансове становище, надавав допомогу у розвитку цієї компанії.

Також варто додати, що у листі керівнику ДП «ВО ПМЗ» пропонується співпраця в проекті з розробки, виготовлення та випробувань (в Україні) другого ступеня нової ракети-носія легкого класу SSaL, який розробляється для потреб Корейського аерокосмічного дослідницького інституту (KARI).

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...