Американські вчені намагаються відкрити портал у паралельний Всесвіт

Дослідники допускають, що деякі нейтрони здатні мандрувати між паралельними світами.

Чи може 2019-й стати роком, коли людство відкриє перший портал в таємний вимір, який повторює наш світ? Вчені з Національної лабораторії Оук Рідж в Теннессі сподіваються, що так все і станеться. Вони завершили побудову спеціального обладнання, яке цього літа може пролити перше світло на паралельні світи, передають Патріоти України з посиланням на The Independent.

Теоретично ці світи можуть виявитися ідентичними нашому в багатьох речах, повторюючи елементарні частинки, планети й навіть життя, відоме людству. Так стверджує фізик Лі Боуссард, який керує проектом.

Відкриття паралельного Всесвіту звучить як наукова фантастика на зразок серіалу «Дивні дива». Але фізики часто допускали його існування, намагаючись пояснити аномальні результати досліджень. Однак, до цього часу не було жодних прямих доказів існування такої реальності.

Спробу перевірити існування паралельних вимірів зараз надихнули аномальні результати дослідження, яке було проведене ще в 1990-х роках. Фізики намагалися визначити час, за який нейтрон розпадається на протони після відділення від ядра атома.

Два окремих дослідження показали, що нейтрони розпадаються з різним темпом. Хоча вчені очікували, що час буде однаковий. В одному експерименті вільні нейтрони були захоплені магнітними полями й поміщені в «лабораторні пастки», а в іншому їх виявили завдяки подальшій появі протонів з потоку ядерного реактора. Частки з реактора в середньому існували 14 хвилин і 48 секунд. І це на 9 секунд довше, ніж ті, що були поміщені в «пастки». Загалом відмінність здається незначною. Але вчені думають інакше.

Припущення, що паралельний вимір існує, пропонує цілком логічне пояснення. Вірогідно існує два окремих життєвих цикли нейтронів. І приблизно 1% нейтронів можуть переходити між паралельними світами, перш ніж повернутися назад і випустити протони, придатні для виявлення.

Під час нового експерименту вчені збираються вистрілити нейтронами по непроникній стіні. З іншого її боку буде встановлений детектор нейтронів. Загалом, пристрій не повинен нічого виявити. Але якщо присутність нейтронів все ж буде зафіксована, це може вказувати на те, що вони «оминули» стіну в паралельному світі, ставши «дзеркальними» нейтронами, а потім з’явилися в нашому Всесвіті, а саме в лабораторії в Теннессі.

Виявити вдасться лише те, що зможе оминути стіну, а потім повернутися в наш Всесвіт», - сказав Броуссард.

«Загалом, я очікую, що результат буде нульовий. Але якщо вдасться виявити щось подібне, це докорінно все змінить», - додав він.

Існування паралельного виміру може також пояснити, чому у нашому Всесвіті бракує ізотопу літію-7. Фізики вважають, що це не збігається прогнозованим величинам після Великого вибуху. Виявлення високоенергетичного космічного випромінювання з-за меж галактики Чумацький шлях теж може бути пояснене існуванням паралельного виміру.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...