Американський дипломат заявив, що Зеленський може закінчити війну на Донбасі на українських умовах

Тейлор вважає, що прямі переговори Зеленського з Путіним - це добре.

Вільям Тейлор

У Києві 12-14 вересня 2019 року проходить 16-та щорічна зустріч Ялтинської європейської стратегії (YES) "Щастя зараз. Нові підходи для світу в кризі". На форумі виступлять понад 400 провідних політиків, дипломатів, бізнесменів, громадських активістів та експертів із 26 країн, які будуть обговорювати глобальні виклики майбутнього, а також політичну ситуацію та її значення для Європи й України.

На форумі журналісти поспілкувався з американським дипломатом і колишнім послом США в Україні Вільямом Тейлором і розпитав його про майбутнє американсько-українських відносин при президентові Володимирові Зеленському, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

- Чи стежили ви за президентськими виборами в Україні і як відреагували на перемогу шоумена Володимира Зеленського?

⁃ Володимир дуже успішний бізнесмен. Він отримав понад 73% підтримки, він розумна людина, планує закінчити війну на Сході на українських умовах і побороти корупцію. Я думаю, він це зможе зробити.

Багато хто бачив проблему в тому, що у нього немає політичного минулого, називали його коміком, який прийшов до влади. Це проблема?

⁃ Ні, це не проблема. Він хороший бізнесмен і так, хороший актор. Він створив дуже популярний серіал. Ймовірно, його дивилися на всьому пострадянському просторі. Люди його знають. Але в першу чергу, він бізнесмен, і в його оточенні є люди, які розбираються в різних питаннях.

Чи зміняться якось взаємини України та США за президентства Зеленського?

⁃ Якщо він продовжить курс на відновлення миру на Донбасі, боротьбу з корупцією, курс на вступ до ЄС і НАТО, тоді відносини США і України ставатимуть міцнішими і міцнішими.

Якщо порівнювати з періодом президентства Порошенка, чому саме при нинішньому президенті Зеленському Путін став більш відкритим?

⁃ Путін тричі спілкувався із Зеленським по телефону. Я не думаю, що він часто спілкувався по телефону з Порошенком. Я вважаю дуже правильно, що президенти Росії та України почали говорити один з одним, є якийсь прогрес, чого не вистачало раніше. І Зеленський отримав величезну перемогу, коли повернув політв'язнів із Росії. Є потенціал для конструктивного діалогу.

- Як ви думаєте, чому Путін не хотів розмовляти з Порошенком, але зараз йде на діалог із Зеленським?

- Тому що він вважає, що президент Зеленський може дотриматися своїх обіцянок. Він виграв із 73% підтримкою громадян, його партія отримала 60% місць у ВР - 254 депутати. Він дійсно може щось зробити.

Ви вірите в те, що при Зеленському нарешті закінчиться війна?

⁃ Він дуже багато працює над цим. Так, я думаю, він співпрацюватиме з Путіним, з партнерами України, і він буде домагатися прогресу.

Всередині України існує критика прямих переговорів із РФ. Наприклад, Порошенко неодноразово говорив про те, що потрібні посередники - Франція, Німеччина, тому що вірити Путіну не можна.

⁃ Так, це добре, що Порошенко вів переговори з Францією і Німеччиною. Але також добре, що Зеленський говорить безпосередньо з Путіним.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...