Американський генерал назвав причину, яка може зашкодити зближенню України і НАТО

Він відповів на питання, чи допускають в Альянсі можливість тіснішої співпраці з Києвом і в якій формі.

Колишній командувач сухопутними військами США в Європі, генерал-лейтенант Бен Ходжес допускає посилення співпраці України і НАТО, однак за однієї умови. Про це він заявив в ефірі телеканалу «Дім», передають Патріоти України.

Американці і військові з інших країн НАТО повинні бути зацікавлені в розширенні співпраці з Україною, зокрема, в питанні обміну розвідданими.
«Я хотів би побачити розвиток інфраструктури для США і, можливо, трьох або чотирьох інших країн НАТО в Україні для Військово-морського флоту, для навчання, де американським військам було б легше увійти в так звану ротаційну базу для навчань», - заявив генерал.
Таким чином він відповів на питання, чи допускають в Альянсі можливість тіснішої співпраці з Києвом і в якій формі.
Ще однією формою співпраці Ходжес назвав навчання НАТО в Чорному морі, на яких сили Альянсу відпрацьовують просування, командний контроль і взаємодія в повітрі, на суші і воді.
І третє - це посилення обміну розвідданими, як це вже роблять Румунія та Україна.
«Я хотів би, щоб ми розширили це. Тому що український флот, армія і розвідка знатимуть про Росію більше, ніж ми коли-небудь дізнаємося. Але ми, звичайно, повинні бути впевнені, що росіяни не проникли в українські спецслужби», - додав він.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...