Американський катер, який отримає Україна, показав вражаючі результати на випробуваннях (відео)

Патрульний катер здійснив контрольний вихід у Балтіморі.

Протягом п'яти діб можуть функціонувати в автономному режимі патрульні катери типу ISLAND, які США передадуть для Військово-Морських Сил Збройних Сил України, передають Патріоти України.

Нещодавно американці провели випробування нового судна - контрольний вихід у море біля узбережжя міста Балтімора в штаті Меріленд. Як повідомляє пресслужба командування Військово-морських сил ЗСУ, випробування пройшли успішно, всі їх результати або виявилися очікуваними, або перевершили їх.

Патрульні катери типу ISLAND - це швидкохідні суда нового покоління, призначені для патрулювання прибережної зони. Гранична швидкість такого катера - до 54,6 кілометра на годину. Катер обладнаний досить потужним озброєнням для судів такого типу, зокрема автоматичною артилерійською установкою Mk 38 Mod 0 Bushmaster калібру 25 міліметрів і двома кулеметами М2НВ калібру 12,7 міліметра. Ця зброя дозволяє вести бій з противником, якщо перебуває у відкритому морі на різного роду плавзасобах, так і з позиціями противника, розташованими на узбережжі. На борту судна є моторний човен, який можна використовувати для висадки на узбережжі невеликого десанту, а також для евакуації з судна в бойовій обстановці поранених членів екіпажу. Крім того, на ISLAND розміщена потужна радіолокаційна станція, що дозволяє відстежувати пересування кораблів і літаків. Екіпаж - 16-18 чоловік. Такі катери можуть функціонувати в автономному режимі до п'яти діб.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...