Американський перевал Дятлова: Дивна загибель п'ятьох спортсменів у США

Загадкова загибель туристів на Уралі в Росії вже 60 років не дає спокою дослідникам. Але, як виявляється, містична історія, що трапилася на перевалі Дятлова, не є винятком.

1978 року в США п'ятеро баскетболістів з особливостями розвитку загинули в горах за дивних обставин, передають Патріоти України з посиланням на Oбозреватель.

Фатальна поїздка

П'ятеро спортсменів з міста Юба-Сіті, Каліфорнія, 24 лютого 1978 року поїхали на машині до сусіднього містечка Чіко, щоб подивитися на матч. Це були 24-річний Джек Х'юетт, 29-річний Білл Стерлінг, 30-річний Джек Мадруга, 32-річний Тед Вайр і 25-річний Гері Матіас.

Всі вони були "з особливостями психіки": у чотирьох – легка розумова відсталість, а у Матіаса – шизофренія.

З поїздки ніхто з них не повернувся. Порожній "Монтего" знайшли наступного дня на перевалі в горах, в 110 кілометрах від Чіко і далеко від будь-якого прямого шляху між ним та їхнім рідним Юба-Сіті. При цьому про жодні плани "з'їздити на природу" хлопці не говорили, теплого одягу не брали.

Тіла чотирьох чоловіків були виявлені тільки в червні, коли поліцейські заглянули в один з трейлерів, яким користуються туристи для ночівлі в походах.

На ліжку вони побачили огорнуте в простирадла тіло зі слідами обмороження. Як встановили експерти, молодий чоловік жив у будинку близько 13 тижнів і міг померти від холоду і голоду. Тед Вайр важив 90 кг, а перед смертю, як було встановлено, – 45.

Гері Матіас так і не був знайдений

Між будиночком і автомобілем, які перебували в 30 кілометрах один від одного, виявили тіла ще трьох баскетболістів. Двоє з них, за версією слідства, загинули від переохолодження, останки ще одного спортсмена знайшли поблизу трейлера – кістки чоловіки були розкидані на відстані кількасот метрів.

П'ятий, Гері Матіас, так і не був знайдений. До слова, про нього в пресі писали найбільше. Відомо, що він мав проблеми з наркотиками і вмів користуватися зброєю.

Американський "перевал Дятлова": версії події

За однією з версій, спортсмени несподівано вирішили дістатися до будинку пішки (хоча автомобіль був справний, завівся з півоберту, в ньому залишалася ще чверть бака).

У дорозі двоє замерзли, а третій дістав серйозні обмороження. Четвертий міг піти по допомогу і наштовхнутися на ведмедя. Куди зник п'ятий – залишається загадкою.

Американський перевал Дятлова

Примітно також, що в будиночку, де був знайдений один із загиблих, перебували сірники і запаси, яких вистачило б на пару місяців, балон з газом для обігріву або приготування їжі, але нічого не торкалися, за виключенням кількох банок консервів. Передбачається, що молоді люди просто побоялися брати чуже.

Ще за однією версією – найбільш таємничою – молодих людей принесли в жертву в лісі учасники релігійної секти.

На думку психологів, шукати логічне пояснення події складно, оскільки в чоловіків були особливості розвитку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...