Американський студент, який знайшов легендарний скарб колекціонера, розкрив своє ім'я і найняв охорону (фото)

Скарб, описаний в автобіографії колекціонера, шукали 10 років.

Форрест Фенн

У червні цього року в Скелястих горах національного парку Йеллоустоун (США) знайшли скарб, вартість якого оцінюють в $1 млн. Ще в 90-х скриню з дорогоцінними каменями, золотими монетами та різними ювелірними виробами зарив колекціонер Форрест Фенн, який дізнався про своє онкологічне захворювання, і вирішив таким чином залишити про себе особливу згадку, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

З роками колекціонерові вдалося перемогти рак, але забирати скриню він не став. Замість цього Фенн розповів про неї у своїй автобіографічній книзі, куди також додав вірш з дев'ятьма "ключами" - підказками про місцезнаходження скарбу. Тоді ж у США розгорнулося справжнє полювання за скарбами, під час якого навіть загинули кілька відчайдушних золотошукачів.

10 років по тому, в червні 2020-го, Фенну подзвонив щасливчик, який вирішив не називати своє ім'я. Він розповів колекціонерові, що провів у горах два з гаком роки, але все ж знайшов заповітну скриню. У якості доказа хлопець надіслав йому фото коштовностей, яке одразу ж розлетілося соцмережами та ЗМІ.

Спілкуючись з журналістами, Фенн зізнався, що в той момент відчував одночасно радість і смуток від того, що ця неймовірна історія підійшла завершилася.

Вже у вересні 90-річний колекціонер пішов з життя. Незабаром після цього на сайті Medium з'явилася анонімна колонка, автор якої вшанував пам'ять Форреста Фенна і розповів про їхню особисту зустріч.

"При зустрічі з Форрестом я сказав йому, що не був упевнений в тому, чи побачимось ми колись. Скарб було дуже важко відшукати, і він з посмішкою сказав, що завжди говорив про це - важко, але не неможливо. І я довів, що він мав рацію", - писав анонім.

До кінця року автор статті найняв охорону і розкрив своє ім'я - як виявилося, інші шукачі скарбів вирішили з ним судитися. Скрину Форреста Фенна знайшов 32-річний студент-медик Джек Стюф, 7 грудня його ім'я оприлюднив журнал Outside, журналіст якого, Деніел Барбарісі, вже працює над книгою про скарби колекціонера.

"За словами Стюфа, останні два місяці він приховував своє ім'я лише з тієї причини, що зловмисники переслідували Фенна та навіть погрожували йому. "Я не хочу, щоб це сталося зі мною чи моєю родиною", - розвів руками студент.

Відмовитися від анонімності Стюфу довелося після того, як мешканка Чикаго подала до суд на людину, яка знайшла скриню, заявивши, що він зламав її особисту переписку і скористався згаданими там здогадками про місцезнаходження скарбу. У зв'язку з цим студенту довелося найняти охорону і перевезти родину в безпечне місце.

В надійному сховищі захована і скриня Фенна. Як зазначив Стюф, скарб залишиться під охороною до тих пір, поки він не продасть скарби. А продавши, студент має намір виконати останнє бажання колекціонера - перед смертю чоловік просив, щоб скриня, в якій зберігалися скарби, опинилася в певному місці, де її зможуть побачити інші шукачі скарбів. В якому саме місці - Стюф не уточнив.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...