Американці жартувати не будуть: США готові застосувати проти України санкції через продаж "Мотор Січі" китайцям, - АМКУ

У цій ситуації під санкціями США можуть опинитися усі українські підприємства, які фінансують "Укроборонпром", в тому числі і держбанки.

Голова Антимонопольного комітету Юрій Терентьєв допускає можливість потрапляння "Укрборонпрому" під антиросійські санкції США через операції з купівлі "Мотор Січі" спільно з китайськими компаніями Skyrizon і Xinwei, передають Патріоти України з посиланням на НВ.

"Можна опинитися в повністю абсурдній ситуації, коли китайська сторона разом з "Укроборонпромом" отримала б контроль над цим підприємством.

При цьому США можуть знайти підтвердження того, що китайська сторона присутня в ланцюжку постачання "Вертольотам Росії" - і виникне кафкіанська ситуація, коли "Укроборонпром" з "Мотор Січ" виявляться в американських антиросійських санкціях", - розповів Терентьєв.

За його словами, у цій ситуації під санкціями США можуть опинитися усі українські підприємства, які фінансують "Укроборонпром", в тому числі і держбанки.

На думку глави АМКУ, і підприємство, і уряд повинні враховувати ці ризики при укладанні угоди. "Така юридична конструкція за участю "Укроборонпрому" була підтримана Кабміном ще за Гройсмана і Кубіва. Були дані відповідні дозволи на проведення цих переговорів і дій.

Тобто, якщо українська сторона свідомо приймає рішення відмовитися від співпраці з китайцями за цим проектом, то повинні бути прийняті рішення як на рівні "Укроборонпрому", так і на рівні уряду", - додав Терентьєв.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...