Аналог римського Колізею виявили археологи у Туреччині

Директор провінції Айдин по культурі і туризму Умут Тунджер сказав, що будівля є однією з рідкісних арен в Анатолії.

Схожу на римський Колізей будівлю було знайдено у 2700-літньому стародавньому місті Мастаура в Туреччині. Група дослідників виявила залишки амфітеатру середнього розміру діаметром близько 100 метрів, стіни якого мають висоту близько 14−15 метрів і ряди сидінь, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Хоча було відмічено, що мисливці за скарбами завдали великої шкоди артефактам римського періоду віком близько 2700 років, важливі висновки все ж були отримані. Очікується, що після завершення розкопок місцевого Колізею стародавнє місто Мастаура стане унікальним музеєм. Повідомляється, що земляні роботи розпочнуться в кінці 2020 року.

«Люди жили тут близько 2500 років. Мастаура — важливе стародавнє поселення, відоме вже майже 200 років. Коли європейські мандрівники приїжджали в Анатолію в 18 столітті, вони також побували в Мастаурі і ділилися інформацією про неї. Коли ми вивчили записи цих мандрівників, нашу увагу привернули дані про те, що в Мастаурі був амфітеатр. Потім ми активізували наші дослідження амфітеатру і близько тижня тому виявили місцезнаходження», — розповів керівник розкопок Седат Аккурнас, член археологічного факультету Університету Айдин Аднан Мендерес.

Аккурназ сказав, що вони знайшли залишки будівлі, і, оскільки це приватна земля, вони проводять необхідні переговори з міністерством, щоб захистити це місце. За словами вченого, в регіоні є сім-вісім відомих прикладів. Але ці зразки не так добре збереглися, як цей.

Зараз турецькі вчені фотографують артефакти, роблять малюнки і вимірювання, щоб визначити, до яких цивілізацій, періодів і дат вони належать.

Директор провінції Айдин по культурі і туризму Умут Тунджер сказав, що будівля є однією з рідкісних арен в Анатолії. «У нашому регіоні є кілька театрів, які ми визначили раніше, але ці театри були в формі півмісяця. А тут у нас повна структура Колізею. В Анатолії більше немає такої структури», — додав Тунцер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...