Антилукашенківські протести в Білорусі: Нові звірства силовиків у Мінську (відео)

В Білорусі не вщухають акції протесту проти самопроголошеного президента країни Олександра Лукашенка.

У Мінську силовики увірвалися в одну з квартир і жорстоко познущалися над протестуючими. Про це повідомляє TUT.BY, передають Патріоти України.

"Коли колона проходила повз Центральне РУВС, силовики почали підривати світлошумові гранати, стало щось бахкати і ми побігли. Двері в під'їзді були відкриті, забігли і вийшло так, що я була найпершою, стала дзвонити в усі двері. Здається, на другому поверсі нам відкрили дівчата. Люди ховалися за диваном, під диваном, а в шафі - неповнолітні хлопчики", - розповіла Ольга.

За її словами, силовики відразу ж увірвалися і почали затримувати людей. Вона сиділа в кутку, тому не бачила всіх затримань. "У квартирі я впала, чоловік - на мене і ми плазом добиралися до дивана. ОМОН відразу забрав тих чоловіків, які були біля дверей, а потім прийшли за моїм чоловіком, вдарили кийком", - сказала вона.

Дівчина уточнює, це вона кричить на відео, а на ліжку чоловік, якого жінки просять не затримувати, її чоловік.

За словами Наталії, ще однієї дівчини, яка ховалася, її більше "налякали гранати, а не ОМОН". "Це вже потім мені розповіли: ОМОН вставив в двері кийок, відіпхнув господиню і зайшов. Їх було троє, сказали: "Забираємо тільки хлопців, баб не чіпаємо". Я була з хлопцем, він зрозумів, що тікати нікуди і добровільно пішов з ними. Більше свого молодого чоловіка не бачила", - згадує дівчина.

Начальник ГУВС Мінгоріспокома Іван Кубрак в ефірі телеканалу "Білорусь 1" заявив, що протестуючі напали на Центральне РУВС Мінська, почали кидати каміння в співробітників органів внутрішніх справ. Силовики прийняли "заходи про припинення протиправних дій" - спецзасоби і фізичну силу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...