"Антиросійська" коаліція фсьо..: Хто перший побіжить до Путіна (відео)

"Антипутінська" коаліція в Європі розпалася на чотири кластери. Зараз на боці України залишаються країни, які є союзниками США.

Про те, як змінилася ситуація на міжнародній арені після скандального повернення Росії в ПАРЄ, в ефірі ObozTV розповів політик і дипломат, надзвичайний і повноважний посол України Роман Безсмертний, передають Патріоти України.

"Те, що ми називали "антипутінською" коаліцією, навряд чи існуватиме надалі в такому вигляді, як раніше. Можна сказати, що вона розпалася – як і Європа – на певні кластери", – зазначив Безсмертний.

Він виділив чотири наступних групи.

Перша – це Скандинавська Європа. За словами дипломата, вона дотримується досить жорсткої позиції, тому що орієнтується на Лондон і Вашингтон.

Друга – Південна Європа, яка займає дуже м'яку позицію і залежить від Росії в економічних питаннях. "Тут буде вести Італія. Італію намагатиметься наздогнати Іспанія, і вони будуть бігти в Москву наввипередки", – вважає Безсмертний.

Окремо, на його думку, стоять Франція та Німеччина. "Також я би виокремив позицію Берліна і Парижа. Тут вперед побіжить Макрон, і це вже видно. У напрямку до Кремля", – уточнив посол.

"Залишається тільки один острівець – Балтійські країни і частина країн Центральної Європи, які дотримуються позиції виключно України. Але я би не так сказав: вони дотримуються позиції Вашингтона. Це, по суті, країни, які є союзниками Вашингтона в питаннях економічної моделі розвитку Європи", – пояснив він.

Дипломат наголосив, що тієї Європи, яка була до обрання чинного Європарламенту, вже не існує. "По суті, у нас з вами Європа чотирьох Європ. І це означає, що Києву необхідно кардинально змінити тактику співпраці з цими країнами", – резюмував Безсмертний.

Зокрема, він порадив активізувати союз "Тримор'я чи Міжмор'я" (країн Центральної Європи та Балтії): "Це кластер, який може не тільки блокувати Росію. Він може кардинально вплинути на всю економічну політику в Європі".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...