Арестович звинуватив опонентів у неспроможності думати, бо включення Фокіна і Кравчука в ТКГ це "краща технологія за 29 років"

На його думку, Фокіну і Кравчуку вдавалися засідання і "було про що поговорити".

Участь у переговорах Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Донбасі Леоніда Кравчука та Вітольда Фокіна – "вдалий хід" України. Таку думку висловив військовий оглядач і новопризначений спікер делегації України в ТКГ Олексій Арестович. Як сказав він, у переговорах "знайшли дуже хороший хід – виставити Фокіна і Кравчука", передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

Крім того, коментуючи роль глави української делегації в ТКГ Кравчука і його колишнього заступника Фокіна, Арестович сказав: "Це наша найкраща технологія за 29 років незалежності".

При цьому у відповідь на репліку журналіста видання про те, що в поведінці Фокіна "всі побачили величезну зраду", Арестович звинуватив українців в невмінні думати. "Всі не вміють і не хочуть думати, а хочуть багато зради. Росіяни дуже по-хамськи поводяться в Мінську. З ними неможливо ні про що говорити, і вони прямо і відверто грубіянять. Що треба було зробити? Що робити [Олексію] Рєзникову? Віце-прем'єр – це людина дуже урівноважена, толерантна, розумна і так далі. Навіщо йому вислуховувати від Бориса Гризлова всі ці речі постійно?" – запитав Арестович.

Він сказав, що в підсумку в переговорний процес "запустили" Кравчука і Фокіна – "двох важливих джентльменів, які не починають росіянам розповідати, як старі товариші, анекдоти часів Щербицького і Єльцина". "Їм є про що поговорити", – пояснив представник української делегації в ТКГ.

Він назвав Фокіна дуже відвертою особою, який "говорив, що думав". Кравчук же, як підкреслив Арестович, може бути жорстким, коли потрібно, і неодноразово ставив на місце представника Росії Бориса Гризлова. "А Кравчук – стара хитра лисиця, в хорошому сенсі цього слова. Він, як мені розповідали, коли потрібно, дуже м'який. А коли потрібно – дуже злий. Він багато разів ставив Гризлова на місце, кричав: "Сідай, засохни і слухай мене". Приблизно так", – заявив Арестович.

У результаті Гризлов, за його словами, "блід, червонів і слухав", тому що Кравчук – "все ж аксакал, це людина, яка розвалила СРСР". "І коли всі ці Гризлови бігали в дев'ятий клас, він уже вирішував усі ці питання", – зазначив Арестович.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...