Армія може залишитися без харчування: В ОП просять допомоги у місцевої влади

Коваленко зазначила, що за попередньою домовленістю з постачальниками, харчування в частини продовжує поза рамками договорів поставлятися до 25 березня.

У зв'язку з поширенням коронавіруса в Офісі президента просять голів ОДА та КМДА бути готовими безкоштовно надати допомогу частинам ЗСУ в організації харчування військовослужбовців. З відповідним листом звернулася до перерахованих структур заступник голови ОП Анна Коваленко, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Така потреба виникла у зв'язку з тим, що компанії, що забезпечують харчування у військових частинах, затримують підписання контрактів. Підприємці стверджують, що через пандемію у них виникли форс-мажорні обставини. Це при тому, що 31 грудня минулого року Міністерство оборони продовжило на рік колишні договори про закупівлю продуктів харчування. З метою їх безперебійної поставки був скорегований бюджет, зміни затвердив уряд і зараз справа тільки за рішенням Верховної Ради.

Коваленко зазначила, що за попередньою домовленістю з постачальниками, харчування в частини продовжує поза рамками договорів поставлятися до 25 березня.
«Звичайно, щоб забезпечити безперебійні поставки, були залучені голови ОДА, щоб вони тримали контакт з військовими частинами, які дислоковані в їх областях, і в разі необхідності всіляко сприяли обороні держави», - сказала заступник голови ОП.
Заступник голови міністра оборони Олексій Марценюк додав, що з компаніями досягнуто домовленостей про постачання харчування, уряд в терміновому порядку подав законопроект про продовження договорів 2019 року і «на підставі листа Офісу президента донесено алгоритм взаємодії з органами місцевої влади в разі настання екстреної ситуації».
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...