"Атомік": Українська горілка з Чорнобиля завойовує Лондон

Експериментальну партію горілки «Атомік» вчені представили тільки в серпні 2019-го.

Експериментальна горілка з Чорнобиля «Атомік» і коктейлі на її основі набирають все більшої популярності серед британських любителів алкоголю. А місцеві торгові мережі та паби чекають, коли українські та британські вчені почнуть масове виробництво напою, повідомляє один з творців горілки, професор Університету Портсмута Джим Сміт, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Експериментальну партію «Атомік» вчені представили тільки в серпні 2019-го. Створювали її з води, видобутої з свердловин в Чорнобилі, дистильованого алкоголю і пшениці, вирощеної в зоні відчуження. За смаковими якостями напій дуже схожий на самогон, оскільки виготовлявся за традиційною методикою «homemade».

Адам Сміт розповідає, що відвідувачі лондонських пабів все більше віддають перевагу коктейлям не на основі високодистильованої горілки, а саме самогону, оскільки у нього є певний додатковий смак. До того ж, як можна припустити, на популярність вплинув також популярний серіал, що оповідає про відомі події 1986-го.

Правда, для запуску масштабного виробництва нового напою необхідно отримати дозволи та ліцензії у органів влади України, Росії та Білорусі. Вчені розраховують, що в разі успіху вже в цьому році випустять кілька сотень пляшок, а виробництвом буде займатися спеціально створене підприємство «Чорнобильська алкогольна компанія». 75% прибутку підприємство має намір повертати постраждалим від аварії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...