Audi e-tron Sportback - німецький електробог

Якби Audi e-tron Sportback був звичайним автомобілем, це була б мрія — гарний SUV-купе з повним приводом, потужністю і крутими технологіями. Але він не простий, а електричний.

Sportback 55 quattro — це два електродвигуни (по одному на кожну вісь), сукупна потужність яких становить до 406 к. с. (300 кВт), а крутний момент — 664 Нм. У режимі Boost (максимальна потужність) машина розганяється до 100 км/год за 5,7 с, а її максималка становить 200 км/год. Ємність акумуляторної батареї (гарантія на неї — 8 років або 160 тис. км пробігу) — 95 кВт*год (фактична — 86,4 кВт*год), передають Патріоти України з посиланням на НВ.

Є слабкіша версія Sportback — 50 quattro: 230 кВт, 540 Нм і батарея 71 кВт*год. Розгін до сотні займає вже 6,8 с.

Здавалося, що суворий лютий — найгірший час для тесту: розігнати Audi різко і до максимуму було просто ніде. Та й ПДР ніхто не скасовував.

Але погода допомогла оцінити головне в e-tron — вміння боротися з глибоким снігом і льодом, а також запас ходу.

Тест-кар мав постійний повний привод quattro, матричні LED-фари, безліч систем безпеки і функцій затишку, а також шість екранів у салоні. Три з них — більш-менш стандартні: широкий монітор цифрової панелі приладів, два великі екрани в центрі праворуч від водія (верхній — навігація, а також налаштування як софту, так і «заліза», нижній — клімат-контроль). Свій екран є перед задніми пасажирами (керування «своїми» двома зонами клімату). До речі, є і проєкція на лобове скло перед водієм.

А ще два екрани розташовані в основі передніх стійок — вони показують картинку з бічних камер заднього вигляду: традиційних дзеркал тут немає. Система виявилася дуже ефективною: зображення у будь-яких умовах чітке, є підказки про появу перешкод у «сліпих» зонах. Не дуже зручно хіба що регулювати камери — це робиться сенсорно на тому екрані, що біля водія.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...