Аваков підсумував все, що наразі може повідомити про вбивство Шеремета

Українські правоохоронці оприлюднили лише до десяти відсотків інформації, зібраної під час розслідування вбивства Павла Шеремета. Водночас слідство досі не має відповіді на всі питання щодо підозрюваних осіб і їхні мотивів.

Про це в ефірі програми "Право на владу" заявив глава Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков. Чиновник наголосив, що справа ще не розслідувана і не закрита, передають Патріоти України.

"Слідство триває. Ми провели першу фазу, коли затримали підозрюваних. І провели великий брифінг, бо тема ця дуже резонансна і ми хотіли дати максимум інформації. У нас немає відповіді на всі питання, ми не знаємо механізмів взаємодії, не знаємо ролі окремих громадян у справі. Але ми бачимо людей, які ініціювали цей злочин. На брифінгу було 5-10% з усієї інформації, яку можна було оголосити", – сказав він.

За словами міністра, слідство дійсно має переконливі аргументи винуватості затриманих осіб. Водночас наголосив, що Україна – правова держава, у якій кожен може довести у суді свою непричетність.

"Ми вважаємо, що наші аргументи дуже серйозні. Сьогодні назвали, а завтра представимо у суді абсолютно всі експертизи, вітчизняні й ті, які провів експерт з Великобританії", – додав він.

Окрім цього, міністр попросив українців, мовляв, не потрібно думати, що всі військові чи волонтери однакові. Однак, підкреслив, якщо вони дійсно скоїли злочин, то мають відповідати перед законом.

"Суспільство має усвідомити: бойові заслуги та волонтерська діяльність не можуть бути індульгенцією – справа правоохоронної системи розкриття всіх злочинів, не дивлячись на особистості – злочини одних ветеранів чи волонтерів у жодному разі не применшують подвиги чесних людей!" – підсумував Аваков.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...