Аварія танкера під Одесою: Судно брало участь у контрабандних схемах соратника Януковича

Бізнес-група Сергія Курченка організувала схему з контрабандного ввезення на територію України нафтопродуктів.

Танкер Delfi, який у листопаді 2019 року зазнав катастрофи поблизу Одеси, у 2012-2014 рр. фігурував у контрабандній схемі бізнес-групи Сергія Курченка, близької до "сім'ї" президента-втікача Віктора Януковича. Про це йдеться в акті Державної служби морського та річкового транспорту України щодо підсумків розслідування обставин катастрофи танкера, передають Патріоти України з посиланням на Думскую.

Згідно з результатами розслідування, у територіальних водах танкер перебував незаконно - у судна були відсутні діючі суднові сертифікати і документи на прапор.

В акті Морської служби судновласником танкера вказано британську компанію MISTER DRAKE PC з юридичною адресою у Лондоні. До цього чиновники називали власниками інші англійські юридичні особи: в офіційних повідомленнях фігурувала фірма з Бірмінгема Atenia Holding Ltd, потім - Frio Fondo LP, теж з Бірмінгема, зазначає видання.
За даними "Думской", обидві Бірмінгемського компанії фігурують у кримінальному провадженні №12016160000000042, відкритому 27 січня 2016 року за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.2 ст.367, ч.2 ст.364, ч.1, 2 ст.366, ч.4 ст.190, ч.3 ст.212 КК України - "привласнення коштів", "службова недбалість", "зловживання владою або службовими повноваженнями", "службова фальсифікація", "шахрайство", "контрабанда".
Згідно з матеріалами справи, упродовж 2012-2014 рр. бізнес-група Сергія Курченка організувала схему з контрабандного ввезення на територію України нафтопродуктів. Їх оформляли як транзитний вантаж або як українську продукцію Одеського нафтопереробного заводу.

У схемі були задіяні службові особи низки приватних підприємств, посадові особи державних органів, в тому числі співробітники митниці, а також десятки судів.

Під час обшуку у квітні 2017 року в ізмаїльському офісі однієї з компаній, афілійованих із групою Курченка, слідчі виявили аркуші паперу з відтисками печаток М/Т DELFI IMO 8866266, ATENIA HOLDINGS LIMITED, FRIO FONDO LP.

"Думская" зазначає, що танкер брав участь у контрабандних перевезеннях до 2018 року, поки не став несамохідним. Після цього судно відбуксирували у нейтральні води в порту Південний, де воно працювало плавучим складом для нафтопродуктів.

Нагадаємо, 21 листопада біля Одеси через шторм зірвало з якоря танкер "Делфі". Корабель був повністю некерований, на ньому закінчилося пальне, все обладнання знеструмлене, зокрема, і рація. Екіпаж категорично відмовлявся залишати судно, а тому евакуювали моряків примусово. Капітана танкера "Делфі" дістали непритомним. Через аварію танкера в море потрапили нафтопродукти.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...