Автор скандального відео про захоплення Буковини звернувся до румунської влади через погрози з України

Днями на відеохостинг YouTube було залито аматорське відео про окупацію Румунією у 2022 році Чернівецької і частини Одеської областей України.

Засновник Youtube-каналу 30192, на якому з’явилось скандальне відео з начебто захопленням Румунією території Буковини та частини Одещини, звернувся до румунської влади через погрози. Автор ролику повідомив, що невідомий почав погрожувати йому отруєнням, передають Патріоти України з посиланням на Громадське.

Це сталося після скликання військовим прокурором України Анатолієм Матіосом наради керівників Міністерства закордонних справ, Генерального штабу Збройних сил, Головного управління розвідки Міністерства оборони, Служби безпеки й Служби зовнішньої розвідки.

«Я відправив звернення до румунської влади. Маю сказати, що ситуація, ймовірно, погіршиться, якщо ця непрофесійна поведінка триватиме. Минулої ночі людина, яка говорить українською, зв’язалася зі мною, погрожуючи отруїти мене для відео. Якщо офіційні особи не вирішать це питання у вашій країні (Україні – ред.), мені доведеться звернутися до мого уряду за захистом і вимагати компенсації від пана Матіоса, який поставив мене у центр уваги без вагомої причини», — розповів автор.

Скандальне відео, у якому Румунія начебто захоплює території Буковини та частини Одещини після початку широкомасштабної війни Росії проти України, з’явилося на Youtube-каналі «30192» 26 травня 2019 року. Ролик супроводжується дописом, що це є «альтернативною історією війни ... Це відео Прологу для майбутньої електронної книги, яку я пишу».

«Мені подобається створювати контент «альтернативної історії» для Youtube. Є багато інших відео на Youtube про Україну, навіть про україно-румунську війну. При цьому вони навіть не мають опису, як у мене. Але я не міг подумати, що якийсь чиновник в Україні сприйме це так серйозно. І не прочитає хоча б опис відео», — заявив автор Громадському.

Водночас, він розповів, що написав Матіосу щодо цієї ситуації, але прокурор «не прочитав повідомлення і не відповів».

«Стаття 10 Європейської конвенції про права людини (Свобода вираження поглядів – ред.) дає мені право публікувати цей матеріал без будь-якого втручання з боку органів державної влади і незалежно від кордонів! І ми зробимо це більш масштабним публічним видовищем, ніж воно є зараз!», — зазначив автор.

Нагадаємо, днями на відеохостинг YouTube було залито аматорське відео про окупацію Румунією у 2022 році Чернівецької і частини Одеської областей України.

2 червня Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що збере нараду керівників Міністерства закордонних справ, Генерального штабу Збройних сил, Головного управління розвідки Міністерства оборони, Служби безпеки і Служби зовнішньої розвідки через відео, у якому Румунія начебто захоплює території Буковини.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...