Азербайджан готовий покінчити з "Арцахом": Алієв назвав терміни виходу російських військ з Карабаху

Президент нагадав, що військові РФ знаходяться на території, яка повністю належить Азербайджану.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв 26 лютого дав велику прес-конференцію. У ній він анонсував вихід з Карабаху військових Росії, які виконують роль миротворців. Слова Алієва були приведені місцевим новинним Telegram-каналом "Бакинський бульвар", передають Патріоти України.

Він запевнив, що місія росіян в Карабасі не буде розтягнута на десятиліття. "Термін перебування 5 років, далі, якщо буде все добре, то вони підуть", - сказав Алієв.

Він уточнив, що не дозволить будувати на своїй території іноземні військові бази.

Президент зазначив, що на територіях Карабаху, які зараз контролюються військовими РФ, "живе не так багато людей". У підсумку, з його слів, вони будуть інтегровані в Азербайджан. "Ханкенді і інші райони, де зараз живуть вірмени, повинні розуміти, що процес інтеграції неминучий. Немає такої держави як "Арцах" і не буде. Вони будуть жити як громадяни Азербайджану", - підкреслив Алієв.

Важливо відзначити, що гучну заяву щодо Карабаху Алієв зробив на тлі загострення протестів у Вірменії. Там проросійські сили намагаються змістити з поста прем'єр-міністра Ніколу Пашиняна. Баку, очевидно, не подобається можливе посилення в Єревані "партії війни".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...