"Бабло рішає"?: На що йдуть знаменитості й багатії заради щеплення від COVID-19 позачергово

Нещодавно в Україні розгорівся скандал через те, що деякі нардепи й чиновники таємно отримали щеплення проти COVID-19 вакциною Pfizer, заплативши за два етапи процедури 2,5-3 тисячі євро. Хоча собівартість курсу становить 40 доларів.

Україна – не єдина країна в світі, де багаті люди намагаються обійти планову вакцинацію від коронавірусу і платять за курс імунізації у приватних клініках тисячі доларів, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Нещодавно про такий випадок стало відомо у Великобританії. Як повідомляє видання Mirror, багаті британці, не чекаючи планової черги, платять по 54 тис. доларів за т.зв. тур в Об'єднані арабські Емірати і в Індію, де отримують вакцини проти COVID-19.

За інформацією журналістів, приватні клініки в Дубаї пропонують щеплення американською вакциною Pfizer, а індійські нібито використовують препарат Oxford-AstraZeneca. У перервах поміж першою і другою дозою уколу багаті британці відпочивають на пляжах.

Такі поїздки у Великобританії організовує компанія Knightsbridge Circle. Щоб стати членом цього клубу, на рік потрібно заплатити майже 34 тис. доларів внеску. Останні два тижні компанія відправляла для приватної вакцинації в Дубай британців віком понад 65 років.

"Вони приїжджають на кілька тижнів, отримують свій перший укол, після чого їдуть на віллу. Після другого уколу клініки видають сертифікат про вакцинацію і все – ви готові до роботи. Той, хто щеплюється в Індії, в перервах між вакцинацією може поїхати на Мадагаскар" , – розповів глава Knightsbridge Circle Стюарт Макнилл виданню Telegraph.

Але це приклад вакцинації, яка нібито працює легально. Є країни, де багатих і впливових вакцинують нишком, серйозно порушуючи закон і моральні правила. Такий випадок наприкінці минулого року стався в Польщі, де перше щеплення від коронавірусу незаконно отримали деякі знаменитості та навіть політики.

Це актори Крістіна Янда, Марія Северин і Віктор Зборовський, а також колишній віцепрем'єр-міністр, а нині депутат Європарламенту Лешек Міллер. Вони визнали, що вже отримали перший укол вакцини. В результаті скандалу звільнили двох посадових осіб Варшавського медичного університету.

Загалом Польща отримала понад 300 тисяч доз вакцини. Згідно з планом імунізації, спочатку щеплення зробили медикам і працівникам соціальних служб, а потім його почали отримувати люди у віці від 60 років, а також військовослужбовці. На наступному етапі вакцинуватимуть вчителів, працівників критичної інфраструктури, громадського транспорту і чиновників, які залучені до боротьби з пандемією.

У Словаччині, щоб запобігти подібним випадкам, влада ввела великі штрафи для медичних установ, які будуть порушувати встановлений порядок вакцинації проти коронавірусу. За його порушення клініку оштрафують на 10 000 євро.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...