Бабло рулить! "Британський лорд отримав $5 млн за зняття санкцій з фірм путінського олігарха", - Bloomberg

Член британської Палати лордів і голова компанії En+ Group Олега Дерипаски Грег Баркер отримав від 3 до 4 млн фунтів (від $ 3,9 млн до 5,2 млн) за переговори про зняття санкцій США з цієї компанії.

Олег Дерипаска

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України.
За інформацією агентства, Баркер місяцями курсував між Вашингтоном, Лондоном і Москвою, щоб скласти угоду між Міністерством фінансів США і російським мільярдером Дерипаскою. Переговори завершилися угодою, за якою Дерипаска погодився знизити свою частку в En+, що володіє контрольним пакетом акцій алюмінієвого гіганта Rusal.
Баркер - автор плану з виведення з-під санкцій En+ Group. Він єдиний зі старого складу ради директорів компанії, хто увійшов до оновленого списку топ-менеджерів.
Нагадаємо, що в кінці січня поточного року санкції проти компаній Дерипаски - En+, UC Rusal і Євросибенерго - були скасовані.
Дерипаска і його бізнес потрапили до списку санкцій Америки 6 квітня 2018 року. Олігарх вважається причетним до справи про втручання Росії в президентські вибори в США. Як заявив тоді американський міністр фінансів Стівен Мнучин, "російські олігархи більше не будуть розглядатися окремо від діяльності їх уряду".

Через санкції статки бізнесмена скоротилися, за словами його адвоката, на $ 7,5 млрд, або на 81%, і становлять лише $ 1,8 млрд - в два рази менше, ніж оцінює Forbes.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...